Toikkarit: Sarahin jakso

Sarahin ja Nikon jakson ensiesitys oli eilen, enkä kyllä taaskaan voinut kyynelehtimättä tätä ohjelmaa katsoa. Nuo jaksot menevät niin sydämeen. <3 Tässä kuvia jälkimmäiseltä käynniltä, olkaa hyvä!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Enni <3
Tämän porukan kanssa pääsin vähän käyttämään Theraplay-elementtejä, kun suunnittelin heille vuorovaikutusleikkejä. Tavoitteena oli vahvistaa Minean ja vanhempien välistä hyvää suhdetta vauvan syntymää edeltävästi. Lisäksi vuorovaikutusleikkien avulla suuntauduimme vauvan tuloon ja vauvan kokemusmaailmaan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Minea innostui käsitornista!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vauvaa voisi tuijotella loputtomiin.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ville kuvaa.
Theraplay on vuorovaikutusterapiaa, jolla voidaan tukea lapsen ja vanhemman välistä suhdetta. Olen aiemmin kirjoittanut Theraplaysta postauksen, jonka löydät täältä. Lisätietoa Theraplaysta saat myös mm. Suomen Theraplay-yhdistyksen sivuilta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Minea-isosisko sulatti sydämeni ihan täysin!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tarkkaavainen katse…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vauvaonnea jääkaapin ovessa
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
….haukotus vai karjaisu?
Muutamia jänniä yhteensattumia ilmeni Sarahin jaksoa tehdessä.
Sarahin luo Järvenpäähän mennessäni sain todeta heidän asuvan hyvin lähellä omaa Pikkujätin vastaanottoani. Seutu oli siis itselleni tuttua kuin mikä.
Sarah kertoi käyvänsä perheneuvolassa, joka sijaitsee Pikkujätin alakerrassa ja on eräs yhteistyötahoni. Tässä kohtaa syrjähdän hieman syvemmälle verkostojen viidakkoon: Käydessäni tuolla perheneuvolassa aikoinaan esittäytymässä, heidän johtajansa tokaisi jutustelun lomassa minulle yllättäen: ”Minun lapsenihan sinä tunnetkin”. Olin ihan kuutamolla mistä on kyse, kunnes kävi ilmi, että olen ollut pitkään hänen vaimonsa työtoveri. Eli terveisiä vaan Jussille!
Sarah jutteli minulle Sariina-neuvolantädistään, jonka on kokenut itselleen tärkeäksi tueksi. Ai, mutta minähän tosiaan tunnen Sariinan myös! Me nimittäin pidämme yhteisiä säännöllisiä perhevalmennusiltoja Järvenpäässä raskaana oleville ensisynnyttäjille.
Aikamoista sattumaa, vai mitä? Mutta mikä huvittavinta, tämä jatkuu vielä! Kävin syyskuussa Hyvinkään sairaalan lastenpsykiatriassa töissä. Tutustuin lastenosaston hoitajaan Lottaan ja kävin hänen kanssaan keskustelua Hyvinkään suunnitelmista kehittää vauvaperhetyötä. Kerran tavatessamme Lotta kysyi minulta yllättäen: ”Milloin Sarahin jakso esitetään? Olen mukana siinä”. Lotta oli tosiaan kuvauksissa ollut osallisena hoitamassa perhettä sydänkontrollissa!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jakson kuvaukset valmiit osaltani!
Sarahilla ja Nikolla on riittänyt viime päivät vilskettä. He ovat muuttamassa. Sarahin unelma omasta talosta kävi toteen, kun perhe osti vanhan perhekodin maaseudulta. Siellä on todellakin tytöillä tilaa juosta ja mennä! Lisäksi heillä on työkoiraksi kasvava 10 viikon ikäinen koiranpentu, joten äksöniä ei päivistä puutu. Tähän loppuun vielä hiljattain perheeltä saatu kuva siskoksista:
20160827_083101
Sisko ja sen sisko
Sarahin jaksoon liittyvä kolumnini löytyy Vauva.fi-sivuilta täältä.

14516399_10154526138552482_5231178326864192182_n

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *