Toisenlaiset äidit: kaunis, pohtiva ja herkkä Riikka

Kolmas jakso takana. Edelleen yhtä jännittävää!
Ensikohtaamisemme Riikan kanssa osui helteiseen ja merkittävään hetkeen. Minulla sattui olemaan syntymäpäivä; täytin 40 vuotta. Oli aika ihana yllätys saapua kuvauspaikalle, kun tuotantotiimi ojensi lahjaksi kuohuvaa ja konvehtirasian. Riikka ja Alain lahjoivat minua myös –  olen poltellut ihanaa tuoksukynttilää nyt syksyn tullen monena iltana! <3 Kiitos vielä!
Riikka oli erittäin herttainen ja oivaltavainen ihminen. Hänellä oli upea motivaatio pohtia omaa tyyliään olla vuorovaikutuksessa. Täytyy sanoa, että se jos jokin kertoo hyvästä vanhemmuudesta. Lohdullista on, että näissä jutuissa itse pohdinta on se juttu, eikä tietäminen. Kyky pohtia itsen ja toisen kokemusta ja mielentiloja sekä niiden vaikutusta toisiinsa muodostaa ehdottomasti perustan sensitiiviselle vuorovaikutukselle.
Tässä muutama otos Melvinin syntymän jälkeiseltä käynniltä:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cuteness overload!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Melvin on viisas lapsi – ei halunnut psykologin syliin, vaan ilmoitti haluavansa oman äidin!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Äidin sylistä voi tarkkailla vieraita turvallisesti.
Riikan jaksoon limittyvän kolumnini voit käydä lukemassa täällä. Kuvaan siinä Suomessa tyypillisen välttelevän kiintymyssuhteen syntysijoja. Välttelevässä kiintymyssuhteessa lapsi oppii pärjäämistä, koska ei saa tunnetarpeisiinsa riittävää vastakaikua. Hän oppii vähitellen myös vaimentamaan omia tunneilmaisujaan.
Riikan taustoista emme keskustelleet ohjelman aikarajoitteidenkin vuoksi, joten kolumni on teoreettinen yleistys, eikä kohdistu Riikkaan eikä hänen lapsuuteensa.
Vuorovaikutuksesta vain noin 20% on sanoja ja loppu on sanatonta. Hyvin painokkaaksi viestinnässä muodostuu siis muun muassa katseet, ääni, asennot, kosketus ja rytmi. Tunteiden ilmaisua harjoitellessa on täten hyvin tärkeää kiinnittää huomiota näihin, eikä pelkkään kielelliseen ilmaisuun.
Vaikka kolumnissa lukee romantisoidusti, että rakkauden näyttäminen on valinta, niin aina se ei tietysti ihan niin yksiselitteistä ole. Väitän kuitenkin, että aiemmin mainitsemani tietoinen pohdinta mielentiloista on suuressa roolissa muutoksen mahdollistumisen suhteen.
Tunteiden näyttämisen opetteluun liittyen tulee herkästi ensimmäisenä mieleen vain se, miten aloitteellisesti itse näyttää tunteensa. Yhtä tärkeää on kuitenkin huomata myös se, miten vastaa ja resonoi toisten tunteisiin, etenkin negatiivisiin.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuvaukset ohi! Nyt poseerataan vielä tälle kameralle.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hei pikkuinen!
Mitä ajatuksia kolumni sinussa herättää?
14484941_10155285682158047_6150501228484363717_n
Riikka lähetteli viikonloppuna terveisiä, että heille kuuluu hyvää ja molemmat pojat kasvavat kovaa tahtia! Tässä iiiihana prehepotretti heistä, eivätkös näytäkin onnellisilta?
img_3008
The happy family 🙂
Ja 3kk vanha söpöliini Melvin:
img_3326
Mikä hymypoika!
 Olipa hienoa päästä tutustumaan tähän upeaan perheeseen!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *