Toisenlaiset äidit: Sielukas Silja

Oli ilo ja kunnia saada tutustua Siljaan, joka toi hyvin rohkeasti oman persoonallisen itsensä esiin. Silja on varsin syvällinen ja älykäs nainen. Ehkä siihen vaikutelmaan ohjasivat myös hänen poikkeuksellisen kauniit ja suuret silmänsä, kuka ties?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Silja ja Chris sekä masuasukas
Kiintymyksen tunteiden herääminen tapahtuu toisillla hyvin helposti, mutta useimmiten ne kypsyvät vähitellen. Tiedetään, että mielikuvien luominen vauvasta ja omasta vanhemmuudesta auttaa. Siis ihan vain vauvan aktiivinen ajattelu ja mielessäpitäminen. Aina mielikuvat eivät ole tietoisia. Kun äidin kanssa alkaa jutella, saatetaan huomata, että hänellä on kenties jo runsaastikin hataria ajatuksia tulevasta. Mielikuvissa ei tarvitse tietää, vaan voi heittäytyä kuvittelemaan. Synnytyksen lähestyessä mielikuvat alkavat haalistua ja mieleen syntyy tilaa vauvan kohtaamiselle sellaisena kuin hän on. Mielikuvaprosessi vauvaan liittyen jatkuu vielä synnytyksen jälkeenkin, kun vanhemmat opettelevat sitä, millainen pikkuihminen heille on muuttanut.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ensimmäinen käynti Siljan luona.
Ensimmäisen lapsen kohdalla äidiltä vaaditaan alkuun hyvin paljon energiaa ja kykyjä sopeutua uuteen tilanteeseen. Sosiaalisella verkostolla on tässä hyvin merkittävä roolinsa. Äitiyden kokeminen on alkuun usein haurasta ja on tärkeää saada kuulla onnistuvansa. Siljan kanssa jäi niin mieleen hänen kertomansa siitä, kuinka sairaalassa hän oli kokenut pystyvyyden tunnetta ihan erilailla, kun sai kehuja vauvan käsittelystä kätilöltä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Asiantuntijahaastattelua
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Myös vertaistuki on tärkeää. Muiden äitien taholta voi kokea hyväksyntää ja saada kannustusta omalle tavalle olla äiti. Toisinaan on myös helpompi keskustella vertaisen, kuin ammattilaisen kanssa arjen haasteista. Kynnys ammattiapuun on usein suurempi kuin ystävien suuntaan.
Siljalle tässä kohtaa iso hatunnosto. Vaatii kuulkaa rohkeutta sanoa julkisesti, että tarvitsee ystäviä. <3
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
The cutest little boy
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
His beautiful mother
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Set up ravintola Farossa. Chris, Silja, kuvaaja Lisa ja toimittaja Katja.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Säpinää Ruoholahdessa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuvauspaikka-selfie
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tuuuuuleeeeee!
Kävin syyskuussa eräässä kokouksessa Ruoholahdessa. Ajelin autolla sitä pääkatua ja ehdin ajatella, että ainiin, minähän voin nähdä täällä vaikka Siljan. Ajatuksesta kului noin viisi sekuntia, kun pysähdyin suojatien eteen. Ja mitä! Chris käveli siitä autoni editse, mutta ei tietysti ymmärtänyt katsoa kuskia tarkemmin. What a small world 🙂
Silja lähetteli muutaman tuoreen foton, enjoy:
dscf1357
Mikä vuorovaikutuksellinen katse!
dscf1363
Awwwww!
Käy lukemassa Siljan jaksoon kirjoittamani kolumni täällä!

versio-2-png

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *