Hymytintti-kirja pikkusisaruksen saavalle lapselle: arvonta Facebookissa!

Kirjoja siellä, kirjoja täällä!
Koska olen ollut viime kuukaudet täysin omien julkaisujeni pyörteissä (Adhd-käsikirja sekä Mitä ihmettä-tietokirja), on minulta jäänyt postaamatta blogiin lapsille suunnatusta Hymytintti-kirjasta, jota sain viime syksynä kaksin kappalein.
Toinen mulle, toinen sulle. 

Sirpa Sironen-Hänninen on eläkkeellä oleva lastenhoitaja, joka on tehnyt pitkään yhteistyötä lauluntekijä Jukka Salmisen kanssa. Kaksikolta on ilmestynyt useampi lasten runo- ja laulukirja. Joku saattaa muistaakin, että esittelin blogissa Sirpan Viuveli, Vauveli-vauvakirjan. Tässä postauksessa haluan esitellä teille hänen uusimman teoksensa, ihanan Hymytintin!

Lapsi reagoi usein tavalla tai toisella, kun pikkusisar syntyy.

”Odotusta, jännitystä, toiveita, iloa, ihmettelyä, pettymistä, hylätyksi tulemisen tunnetta, mustasukkaisuutta, surua, kiukkua, ehkä vihaakin. Erilaiset tunteet liikkuvat esikoisen mielessä ja hämmentävät, kun perheeseen odotetaan vauvaa ja kun lähdetään yhteiselle matkalle uudenlaisena perheenä.”

Näin Sirpa kirjassa kirjoittaa ja on hyvin oikeassa.

Hymytintti on oivallinen uuden vauvan odottamisen mukanaan tuoman tilanteen käsittelyyn. Se vahvistaa lapsen ja vanhemman suhdetta, kun sitä luetaan yhdessä ja kun jutellaan runojen herättämistä ajatuksista. Anita Polkutien kuvitus on herkullinen; yhtäaikaa raikas ja söötti.
Takakannesta löytyy CD, jolla runot löytyvät lauluina. Oivallinen vaikkapa automatkalle kuunneltavaksi! Kirjassa on myös nuotit, jos haluaa itse säestää. Kiva teos kaikenkaikkiaan – lämmin suositukseni!

Laitan nyt yhden Hymytintti-kirjan teille lukijoille jakoon Facebookissani. Käy jättämässä sivun alkuun kiinnitettyyn postaukseen kommentti naistenpäivään 8.3.19 mennessä, niin olet mukana. Onnea arvontaan!

Loppuanekdoottina: Olen tehnyt Sirpan kanssa yhteistyötä ja meiltä on ilmestymässä yhteinen vauvojen kuvakirja! Sirpa kirjoitti siihen kymmenen runoa, minä niiden yhteyteen aikuisille vauvan ja vanhemman vuorovaikutukseen liittyvää tietoa ja vinkkejä, ja Henna Ryynänen kuvitti. Kirjan kustantajana toimii Sanoma Pron Oppi & Ilo. Kirjamme julkaisuaikataulu on vielä toistaiseksi vähän salamyhkäisesti avoinna. Mutta kaikki aikanaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *