Lapsen ääni kuuluville hoiva- ja auttamistyössä – Kokkolan ensi-ja turvakoti ry:n 20v juhlaluentoni

Jo monta vuotta olen reissannut Pohjanmaalla, Kokkolassa työnohjaamassa Ensikoti Iidan ja sen avopalveluyksikön Liinan työntekijöitä.
Säännöllisesti tapaamistani työryhmistä muodostuu minulle usein läheisiä sidosryhmiä. Yhteistyön tekeminen on itselleni ihan henkireikä sen rinnalla, että yksinyrittäjänä teen kuitenkin niin paljon työtä yksikseni. Ja kokkolalaisista onkin tullut minulle ihan erityisiä – vastaanotto on aina yhtä lämmin! Työnohjauksissa korostuvat asiakaslähtöisyys sekä vuorovaikutuksen ja kiintymyksen tukeminen päihde-ongelmien kanssa painivien vanhemmuudessa.
Kokkolan ensi- ja turvakotiyhdistys perustettiin 9.3.1999. Sen tarkoituksena on turvata lapsen oikeus suotuisiin kasvuolosuhteisiin ja turvalliseen kehitykseen, tukea vanhemmuutta ja perhettä, ehkäistä perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa sekä kehittää perhetyötä yhteistyössä viranomaisten ja vapaaehtoistahojen kanssa. IIidan ja Liinan lisäksi yhdistys ylläpitää ensi- ja turvakoti Ainaa, kriisi- ja väkivaltatyön yksikkö Väkevää sekä Vanhemmuuden tuki -yksikkö Helmeä ja koordinoi lisäksi rikosuhripäivystyksen Kokkolan palvelupistettä. Asiakastyössä kohdataan vuosittain 210-250 perhettä ja työtä tehdään vajaan 400 henkilön kanssa. #turvanapolulla

Sain yhteistyömme johdosta kutsun ja kunnian pitää Kokkolan kaupungintalolla pidettävässä tilaisuudessa kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. juhlaluennon, jonka aiheeksi toivottiin Lapsen äänen kuulemista.
Minun lisäkseni Lapsi on tähti- juhlassa kuultiin kaupunginjohtaja Stina Mattilan avaussanat. Ensi -ja turvakotien liiton pääsihteeri Riitta Särkelä sekä yhdistyksen varapuheenjohtaja Kari Urpilainen esiintyivät myös. Kepeyttä toivat viihdyttävät musiikkiesitykset sekä perinteisesti – kakkukahvit!

Juhlien jälkeen vierailin Ensi-ja turvakotien liiton pääsihteerin Riitta Särkelän, Kokkolan yhdistyksen toiminnanjohtaja Marita Loukiaisen sekä varapuheenjohtaja Kari Urpilaisen kanssa yhdistyksen puheenjohtajan Kristiina Teerikankaan kauniissa kodissa Kokkolan vanhassa kaupungissa. Kari kertoi Kokkolan historiasta ja kierrätti minua ja Riittaa autollaan kaupungin läpi kuin parhain matkaopas. Niin ystävällistä ja sydämellistä!
Kiitos myös ajatusten vaihdosta juhlissa Soiten psykiatrian ylilääkäri, Turun yliopiston lastenpsykiatrian opettaja Matti Kaivosoja!

Tässä PDF-muodossa ja tässä digitaalisena juttu, jonka sanomalehti Keski-Pohjanmaa juhlasta kirjoitti (Soten ja hallituksen kaaduttua samana päivänä):

 

 

 

 


Vielä kerran Onnea Kokkolan ensi-ja turvakoti ry tärkeän työnne ja merkkipäivänne johdosta ja Kiitos palkitsevasta ja pitkäjänteisestä yhteistyöstämme sekä kauniista kukkakimpusta, jonka kanssa matkasin kotiin. <3

2 thoughts on “Lapsen ääni kuuluville hoiva- ja auttamistyössä – Kokkolan ensi-ja turvakoti ry:n 20v juhlaluentoni

  1. Juhla muodostuu tunnelmasta, vieraista ja hyvästä asiasisällöstä. Olit tärkeä osa juhlaamme! Kiitos Leea<3.

    1. Lämmin kiitos, olen otettu! <3 Ilo toimia yhteistyössä yhdistyksenne kanssa, tärkeällä vanhemmuuden ja vuorovaikutuksen saralla!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *