ADHD-käsikirjan julkkarit ja seminaari (sekä alennuskoodi kirjaan!)

Kerroin blogissa keväällä, että otin vastaan pyynnön kirjoittaa uuteen ADHD-käsikirjaan vanhemmuudesta. Ajankohtaiset aikataulupaineet tuntuvat usein raskailta, mutta jälkikäteen koettu ilo aikaansaannoksista palkitsee kyllä yleensä ruhtinaallisesti.
Ja niinhän siinä kävi, että kuukaudet vierivät ja viime kuussa kirja jo julkaistiin. Se on otettu vastaan oikein kivasti, ihan mahtavaa! Uskon, että kirja tarjoaa näkökulmia ja tarpeellisia keinoja arkeen niin adhd-oireisille kuin heidän läheisilleenkin.

 

Julkkariseminaari pidettiin Tampereella kaksiosaisena. Päivällä oli asiantuntijoille suunnattu tilaisuus ja illalla perheille, joissa oli adhd-oireisia tai heidän läheisiään.

Kirjan kirjoittajakaartista julkkareissa esiintyivät psykiatri Sami Leppämäki, pariterapeutti Kaisa Humaljoki ja minä. ADHD-liiton toiminnanjohtaja Klaus Karkia esiintyi kokemusasiantuntijana.

Oma luentoni käsitteli kirjoittamani luvun sisältöä: vanhemmuutta ja mentalisaatiota, eli kykyä kuvitella omaa ja toisen mieltä samanaikaisesti. Mentalisaatio aiheena innosti yleisöä kovin ja siitä kyseltiin vilkkaasti. Kannattaa lukea tuo luku, jossa avaan asiaa mahdollisimman selkeästi. Mentalisoiminen lisää hyvää vuorovaikutusta, henkistä jaksamista ja auttaa tunteiden säätelyssä.
Adhd on yleinen ja tänä päivänä varsin hyvin tunnettu tarkkaavaisuushäiriö. Itse perehdyin siihen muuten erittäin syvällisesti opiskeluaikoina, kun vuonna 2000 palautin graduni adhd-aiheesta (TÄÄLLÄ). Tutkin siinä adhd-diagnoisoitujen ja verrokkiryhmän lasten aivosähkökäyrää heidän pelatessaan ilmpulsiivisuutta herättelevää videopeliä.

Poseerasin yhdessä Kaisa Humaljoen, Jari Hämäläisen, Klaus Karkian ja Katariina Berggrenin kanssa. Jari ja Katariina ovat toimittaneet kirjan kokonaisuuden ja Katariina myös kirjoittanut kirjaan yhden luvun itsesäätelystä. Yhteensä asiantuntijakirjoittajia on kirjassa 20 ja kokemusasiantuntijoita kolme.

ADHD-Käsikirjasta on tarkoitus tehdä myös e-kirja loppuvuoteen mennessä. Itse RAKASTAN kirjoja fyysisinä esineinä, mutta onhan se nykypäivää tarjota mahdollisuutta myös digitaalisen vaihtoehdon muodossa. Kuluttajille e-kirjoja tarjotaan tällä hetkellä Elisa Kirja-palvelussa sekä kirjastoissa, jotka ostavat kirjoihin lukuoikeuksia.

Jos sinua kiinnostaa hankkia tämä kirja omaksesi, käytä hyödyksesi alennuskoodi 6944 ja tilaa kirja PS-kustannuksen sivuilta TÄÄLLÄ. Saat -15% alennusta ja kirjan hintaan 38eur (ovh 45eur). Suosittelen! Kirja on helppolukuinen ja erittäin monipuolinen!

Miten tärkeä projekti tämä olikaan – nyt uusin tieto on yksiin kansiin koottuna.
Kiitos ADHD-liitto sekä PS-kustannus oivallisesta yhteistyöstä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *