Mitä ihmettä?- kirjamme on julkaistu!

Olen iloinnut aivan hurjasti siitä, että Mitä ihmettä? Opi ymmärtämään lapsesi mieltä -kirjamme julkaistiin tällä viikolla ja on nyt myynnissä kaupoissa! Sitä saa myös e-kirjana, mutta ainakaan toistaiseksi ei vielä äänikirjana.

Kirjassa on ihana Emmi Kyytsösen (Karppi design) kuvitus ja sen on kustantanut Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus.

Mitä ihmettä kertoo mentalisaatiosta. Se on pitkään ollut ammattilaisten käyttämä metodi psykoterapiassa ja arvioivassa psyykkisessä työssä, mutta nyt jalkautuu toivottavasti ihan jokaisen tietoon parempien ihmissuhteiden toivossa. Olemme pyrkineet popularisoimaan tämä erittäin tieteellisesti tutkitun ja hyväksi havaitun psyykkistä hyvinvointia ja vuorovaikutusta selittävän teorian. Teos on kirjoitettu sen pohjalta.
Mentalisaatio on vähän kummallinen sana, mutta kyseessä on oikeastaan ihan simppeli juttu: miten eläytyä mieleen, siihen, mikä käytöstä ohjaa itsellä ja toisella. Mentalisaatioteoreetikot painottavat, että kyse ei ole ajatusten lukemisesta tai toisen puolesta tietämisestä, vaan siitä, että muistaa arvostaa toisen näkökulmaa ja tulee ensinnäkin edes ajatelleeksi sitä. Tämä luo vuorovaikutukseen sujuvuutta kuin itsestään.
Kirjassa on kaksi osaa: ensimmäinen osa on arkista, helppolukuista teoriatietoa ja mentalisaation käsitteen avaamista sekä lapsen mentalisaatiokehityksen kuvaamista. Toinen osa on mentalisaation soveltamista erilaisiin tilanteisiin mielekkään arjen saavuttamiseksi. Löydät sieltä paljon vinkkejä ja ideoita, jotka pohjautuvat mentalisaatioon. Olemme käsitelleet vanhemmuutta kaiken ikäisten lasten näkökulmasta käsin. Ja kerromme myös nolouden rimaa hipoen omia mokiamme äiteinä… 😉

Mitä ihmettä -kirjaa voi tilata monista paikoista verkossakin, kuten:
Adlibris
Suomalainen.com
Akateeminen.com
Booky
Prisma
CDON.com
Tunnetaitoja lapselle
Suuri Suomalainen Kirjakerho
Ovh on n. 33eur, mutta jälleenmyyjät hinnoittelevat sen kukin itse.
Tietenkin voit ostamisen sijaan pyytää tätä kirjastoosi ja lainata sieltä. Bloggaajat voivat tilata arvostelukappaleen itselleen Gummerukselta.

Kuulen tosi mielelläni, mitä ajatuksia tai oivalluksia juuri Sinä saat meidän kirjastamme!
PR-kuvat: Marek Sabogal

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *