Vuoden suurin lapsiperhetapahtuma on Lapsimessut 2019 – tavataan siellä!

*Kaupallinen yhteistyö Lapsimessujen kanssa*
Mistä tietää, että on kevät? No tietenkin siitä, että on Lapsimessut, jee!
Perjantaista 12.4. sunnuntaihin 14.4. on taas mahdollisuus huvitella koko perheen kanssa Messukeskuksessa – jokaiselle jotain. Vanhemmille on tarjolla tietoa, luentoja, tuote-esittelyitä, arvontoja sekä messutarjouksia. Lapsille puolestaan on monenlaisia näytöksiä, kilpailuja, puuhaa ja tilaa purkaa energiaa!
Hyvään suhteeseen tarvitaan jaettua iloa ja yhdessä vietettyä aikaa – ja juuri siitä aionkin puhua messuilla esiintyessäni. Pidän lapsimessuilla ”Näin luot hyvän suhteen lapseesi”- aiheiset Key Note-luennot lauantaina klo 13.30 ja sunnuntaina klo 13.00. Tule kuuntelemaan!
Klikkaa koko messuohjelma auki TÄSTÄ.

Lapsimessuilla on monipuolisesti esillä mielenkiintoisia näytteilleasettajia, joista parhaat palat omaan makuuni ovat tässä:
  • Pikkujätti Lasten ja Nuorten Lääkäriasema  (6a50): lapsiystävällinen ja taitava henkilökunta – yksi omista vastaanottopisteistäni onkin Pikkujätti Järvenpää.
  • Adlibris (6f50): etsi luettavaa muksuille tai itsellesi. Suosittelen tietysti minun ja Janna Rantalan uutuuskirjaa Mitä ihmettä? Opi ymmärtämään lapsesi mieltä (Gummerus, 2019).
  • Oppi & Ilo (6k70): täältä löydät messutarjouksesta mm. käsikirjoittamani Vauvavuoden rakkaimmat hetket kortit. Aion itse hypätä tämän ständin taakse tunniksi sunnuntaina 14.4. klo 14.30 – 15-30. Tule ihmeessä juttelemaan kanssani!
  • Meidän Perhe & Vauva (6p51): ajan hermolla olevat aikakauslehdet – tsekkaa vaikka oma kysymys-vastauspalstani Vauva-lehdestä!

Ohjelmasta puolestaan poimin tällaisia toiminnallisia suosikkeja:
Kids Talent-kilpailu: finalistit esiintyvät Lapsimessuilla lauantaina 13.4. klo 15.00.
Kirja käteen -tempaus: kirjanvaihtopiste, mikä ihana idea! Täällä voi myös rauhoittua lukemaan, käydä kirjastoautossa tai osallistua erilaisiin aktiviteetteihin.
Taidelabra: ”Elämyksellisessä ja innostavassa VÄRILABORATORIOSSA tutkitaan värejä oikeita koeputkia ja pipettejä apuna käyttäen. Pajassa tutustutaan värien merkityksiin, ihmisten ja eläinten värinäköön sekä opiskellaan väriteorioita hauskalla tavalla. Paja tarjoaa iloa, oivalluksia, virkistymistä ja inspiroivaa yhdessä tekemistä lämpimässä ja turvallisessa ympäristössä lapsi- ja perhetyön ammattilaisen ohjauksessa. Laborantit saavat käyttöönsä laboratoriotakit, sekä tutkimustulosten kirjaamista varten lomakkeet ja muistiinpanovälineet.”
Lasten liikennekaupunki: ”Lasten liikennekaupungissa opetellaan liikennesääntöjä ja varovaisuutta iloisesti leikin kautta. Ajoradalla pääsee harjoittelemaan käytännössä, miten otat myös muut huomioon liikenteessä. Lasten polkuautot löytyvät Liikennekaupungista!”

Lapsimessut koostuu monesta eri alueesta, jonne kaikkiin pääsee kätevästi yhdellä ja samalla lipulla. Suurimmassa hallissa on eniten puuhia taapero- ja päiväkoti-ikäisille.
Hupicon on kouluikäisten lasten alue, missä voi tutustua erilaisiin harrastuksiin, kuten peleihin ja penoismalleihin.
Eläinystäväni -alueella voi tutustua pieneläimiin: koiriin, kissoihin, lintuihin, matelijoihin ja jyrsijöihin. Siellä esitellään myös eläinten tarvikkeita ja harrastuspaikkoja sekä ooooh – lemmikkieläinaiheisia sisustustarvikkeita!
ELMAssa puolestaan on esillä maatilan eläimiä: lehmiä, hevosia, possuja ja jopa alpakoita. Elmassa järjestetään mm. keppihevoskilpailut – kuulostaa tosi suloiselle!
Outlet Expo kutsuu shoppailijaa. Suomesta puuttuvat kunnolliset Outletit, joita tämä tilaisuus vähän paikkaa. Tee edullisia löytöjä tai ihaile ja hypistele!
Mikä Sinusta kuulostaa houkuttelevimmilta osastolta?

Omassa Key Note- luennossani tuon esiin arkisen vuorovaikutuksen mielekkyyttä, kerron leikkien ja riitojen merkityksestä sekä vanhemmuuden herättämistä vaikeista tunteista ja niiden käsittelystä – hyvän kehän vahvistamisesta perheessä.
Esiinnyn Neuvola-lavalla lauantaina klo 13.30-14.15 ja sunnuntaina klo 13.00-13.45. Olisi kiva nähdä Sinut siellä!
Giveaway <3
Sain teille peräti VIISI lapsimessulippua arvottavaksi Facebookissani! Klikkaile sinne TÄSTÄ ja kommentoi Facebookin arvontapostaukseen 8.4.19 mennessä, miksi juuri Sinun tulisi saada lippu, niin olet mukana niiden arvonnassa.

Lapsimessukuvat: Messukeskus

2 thoughts on “Vuoden suurin lapsiperhetapahtuma on Lapsimessut 2019 – tavataan siellä!

  1. Minkä ikäisille lapsimessut on tarkoitettu? Onko 12-vuotiaalle poJalle liian lapselliset…varsinkin jos siellä on vain pienempiä lapsia, kuten kuvista näkyy?

    1. Hei! Messut on tarkoitettu kaikenikäisille lapsille. Kouluikäisille on ihan erikseen oma Hupicon-alue. Suosittelen, että katsotte ohjelmaa pojan kanssa yhdessä ja hän voi sitten muodostaa mielipiteensä sen perusteella. Kivaa viikonloppua!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *