Toisenlaiset teiniäidit: koulukisaamista kokenut Maikku

Toikkareiden 2. kauden kolmannessa jaksossa esiintyi Maikku, 18v. Hän kertoi avoimesti kokemastaan yksinäisyydestä. Maikku oli vaihtanut koulua toistuvan, ulkonäköön kohdistuvan koulukiusaamisen takia seitsemän kertaa. (!) Häntä jännitti kovasti myös äitien yhteistapaaminen ja se, miten muut äidit häneen suhtautuisivat.

Jos aiemmat kokemukset elämässä ovat olleet tähän tapaan haavoittavia, on kovin tyypillistä, että uudet sosiaaliset tilanteet alkavat pelottaa ja ahdistaa etukäteen. Mielemme muodostaa eräänlaisia sisäisiä oletusmalleja vuorovaikutuksesta. Onneksi on niinkin, että toisenlaiset kokemukset voivat terapeuttisesti muuttaa näitä sisäistyksiä ajan mittaan! Tarvitaan kuitenkin toistoja ja asiaan liittyvien tunteiden monipuolista läpikäyntiä.

Raskaus on todella hyvää aikaa minäkuvan ja itsetunnon lujittamiseksi. Hormonit ja kehittyvä suhde vauvaan tuottaa tyypillisesti mielihyvää, joka näkyy sitten usein myös ulkoisena hehkuna. Kehon muutokset voivat tuottaa iloa – että mä pystyn tähän, mun kroppa osaa! Raskaana oleva saa myös paljon huomiota, mikä kannattaa ottaa vastaan. Hoivattavana ja huolehdittuna oleminen vahvistaa tunnetta omasta merkityksellisyydestä.  

Oli koskettavaa nähdä, miten tapaamisen jälkeen toivo alkoi herätä, ja Maikku uskalsi haaveilla, että toikkareiden äitiryhmästä löytyisikin hänelle ystäviä. Ja näinhän siinä kävikin. Ihana samalla suunnalla asuvat Linda ja Maikku alkoivat pitää yhteyttä. <3

kuva: Nelonen media

Maikulla, kuten Milenallakin, on aivan superihana ja tukeva äiti! Upealla tavalla he kykenivät jaksossa juttelemaan ja jakamaan oman mielensä sisältöä toisilleen.

Vauvan syntymän jälkeen Maikku koki syvää onnellisuutta. Hän oli valtavan kiitollinen äidilleen hyväksynnästä ja tuesta.

Jakso löytyy katsottavaksesi Ruutu-palvelussa TÄÄLLÄ.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *