Theraplayn esittely Vastuullamme-lehdessä

Vastuullamme on terveydenhuolto- ja sosiaalialan koulutus- ja tapahtumayritys  Carevisionin julkaisema lehti, johon toimittaja Marko Partanen haastatteli minua Theraplay-terapiasta.
Olen tunnetusti innokas Theraplay-menetelmän kannattaja ja harjoittaja – olen nähnyt urani aikana niin monen perheen hyötyvän siitä aivan valtavasti. Theraplay on ainutlaatuinen kokemuksellisuutensa myötä, ja se on myös mielettömän sydämellinen keino tehdä terapeuttista työtä, kuten olen aiemmin kuvaillut TÄÄLLÄ.
Vuosien varrella olen ajautunut myös Suomen Theraplay-yhdistys ry:n hallitukseen, ja viimeiset neljä vuotta olen toiminut yhdistyksen puheenjohtajana. Perustehtävänämme on vaalia Theraplayn oikeaoppisuutta ja edistää sen tunnettavuutta ja käyttöä Suomessa.
Mutta mitä kerroin Theraplaysta toimittajalle? Carevisionin Vastuullamme-lehti löytyy sähköisenä luettavaksi TÄÄLLÄ ja haastikseni on kuvina tässä alla!

Theraplay on tosiaan, kuten haastattelussakin ilmenee, laajalti käytössä perusterveydenhuollossa kuten perheneuvoloissa, sekä erikoissairaanhoidossa lastenpsykiatriassa kautta maan. Haastattelussa totean sen olevan lastensuojelussa vielä hieman löytämätön timantti.
Kun olin itse vielä aikoinaan töissä lastensuojelussa, teimme kollegani kanssa pilottitutkimuksen Theraplayn käytöstä lastensuojelulaitoksen omahoitajan sekä laitokseen sijoitetun lapsen suhteen hoitajana. Esittelimme tuota työtämme posterilla ihan Chicagossa asti, kansainvälisessä Theraplay-konferenssissa. Nuo vuoden 2016 kokemukset voit käydä lukemassa TÄSSÄ ja TÄSSÄ postauksessa. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *