Psykoterapeutiksi!

Aloitin psykologian opiskelun Jyväskylän yliopistossa yli 20v sitten v. 1997 ja jo tuolloin haaveissani kimmelsi mielenkiintoinen psykoterapeutin työ. Tempauduin kuitenkin valmistuttuani työelämän kautta Theraplay-vuorovaikutusterapian maailmaan, johon syvennyin intohimoisesti vuosikausia. Valmistuin ensin v. 2009 Theraplay-vuorovaikutusterapeutiksi, sitten v. 2015 Theraplay-työnohjaajaksi ja pian valmistun Theraplay-kouluttajaksi. Olen toiminut vuosien mittaan myös Suomen Theraplay-yhdistyksen hallituksessa.
Psykologiksi laillistamisen jälkeisiin vuosiini on mahtunut paljon täydennyskouluttautumista sekä kliinisiä töitä ja niiden ohella tiivistä perhe-elämää. Psykoterapeuttiuden haaveilusta en koskaan lakannut, mutta ruuhkavuosissa koin joutuvani odottamaan sopivaa ajankohtaa.
Nyt se on vihdoin tullut.
kuva: Niki Strbian
Olen kaikessa hiljaisuudessa hakenut ja tullut valituksi Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan aikuisten ja nuorten yksilöpsykoterapiakoulutukseen (integratiivinen viitekehys, 2018-2021). Kerrottakoon, että olen asiasta ihan super-onnellinen! Kyseessä on todella pitkäaikaisen haaveeni täyttymys.

Lastenpsykologina toimiminen ja lapsi-vanhempisuhteen tukeminen on ollut ominta osaamistani. Vastaanotolleni on kuitenkin ohjautunut paljon myös nuorisoikäisiä sekä aikuisasiakkaita. Olen kokenut sen hyvin antoisaksi ja mielekkääksi ja sen vuoksi päädyin nyt hakemaan aikuisten ja nuorten psykoterapiakoulutukseen, lastenpsykoterapeuttikoulutuksen sijaan. Vielä viitisen vuotta sitten olisin todennäköisesti valinnut toisin.
Alkuperäisestä uravalinnastani psykologina olen aina ollut hyvin onnellinen. Koen olevani psykologina taitava ja haluan jatkossakin olla mukana vähentämässä psyykkistä hätää. Olen alkanut kaivata lisää osaamista tiiviiseen terapeuttiseen yksilötyöskentelyyn ja urani kuljettamista painokkaasti sen suuntaan. Psykoterapeuttina kuvittelen itseni ennen kaikkea turvallisena. Olen lämmin, hyväksyvä ja rauhallisen kannustava.
En koskaan ole ollut vain yhden aatteen tai teorian ihminen ja sen vuoksi integratiivinen viitekehys tuntuu itselleni omimmalta. Asiakaslähtöisyys ja joustavuus ovat työskentelyni periaatteita. Empatia on aina tärkeää. Lue halutessasi integratiivisesta psykoterapiasta lisää integratiivisen psykoterapian yhdistyksen sivuilta TÄÄLLÄ.
Voi pojat, miten kutkuttavan innoissani, mutta nöyränä, olen aloittelemassa tätä hommaa! Käynnistän ensimmäiset aikuisasiakkaiden koulutuspsykoterapiat syyskuussa -18. Toimitilan siihen olen hankkinut Järvenpään keskustasta. Tarvitsen tietenkin asiakkaita, joten auttaisitko minua levittämään sanaa: kerro psykoterapeuttia etsivälle kaverille, että olen käytettävissä. TIedustelut sähköpostitse leea@mindlink.fi
Kiitos!

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *