Tietoa lasten ja perheiden auttamisen työmenetelmistä: Kasvun tuki-portaali

Kasvun tuki-portaali on lapsille ja perheille tarjottavien psykososiaalisten interventioiden tietolähde. Se on suunnattu erityisesti ammattilaisille: työntekijöille, palvelujärjestelmien kehittäjille sekä päättäjille.
Sivustolla siitä kerrotaan näin:
”Kasvun tuki on osa Itsenäisyyden juhlavuoden lastenrahaston säätiön (Itla), Suomen Mielenterveysseuran, Onni ja Helmi Karttusen säätiön sekä Lastensuojelun keskusliiton yhteistyössä toteuttamaa hanketta. Itla arvioi työmenetelmiä ja auttaa kuntia juurruttamaan niiden käyttöä. Mielenterveysseura levittää työmenetelmiä ja kouluttaa niiden käyttöön. Kasvun tuki – työssä rakennetaan vuosina 2017-18 LAPE- työkalupakkiin valittujen menetelmien juurruttamiseksi tutkimustietoon nojaavaa tukea osana Sosiaali- ja terveysministeriön koordinoimaa Lapsi ja perhepalveluiden (LAPE) muutosohjelmaa.  Kasvun tuki kokoaa palvelujärjestelmässä sosiaali-/terveys ja sivistys-sektorilla toimiville kunta- ja järjestötyön ammattilaisille sekä palvelujärjestelmän tarjonnasta vastaaville tahoille luotettavaa, kattavaa, ajankohtaista ja käytännönläheistä tietoa siitä, millaisilla työmenetelmillä lapsia ja heidän perheitään voidaan auttaa parhaalla mahdollisella tavalla ja riittävän varhaisessa vaiheessa.” 
Olin hurjan mielissäni, kun dosentti Taina Laajasalo otti yhteyttä ja alkoi yhdessä muun tieteellisen neuvoston kanssa tuottaa Kasvun tukeen sisältöä myös Theraplay-terapiasta. Oma urani painottuu Theraplayn parissa terapeutin, työnohjaajan ja kouluttajan tehtävissä ja se on ollut antoisampaa kuin osaisin koskaan sanoilla ilmaista. Olen aiemmin kirjoittanut siitä tämän postauksen. Toimin myös jo kolmatta vuotta Suomen Theraplay-yhdistys ry:n hallituksen puheenjohtajana.
Kasvun tuen tieteellisen neuvoston antamassa arviossa Theraplay-menetelmän sovellettavuus on korkea: se on juurtunut suomalaiseen palvelujärjestelmään, koulutus on korkeatasoista ja hyvin järjestetty. Harmillisesti kontrolliryhmillä tehtyjä tutkimuksia on niin vähän, että vaikutusnäytön aste jäi siitä johtuen vähäiseksi. Theraplaysta tehty arvio Kasvun tuessa löytyy TÄÄLLÄ.
Theraplay-yhdistyksen hallitus 2018, vas: Saara Salo, Sivi Harkoma, Lotta Lassenius-Panula, Päivi Huttunen ja minä

SaveSave

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *