Allekirjoita sinäkin Terapiatakuu-kansalaisaloite

Tiesitkö, että joka toinen suomalainen kokee jossain vaiheessa elämänsä aikana mielenterveytensä horjuvan? Heistä kuitenkin vain noin puolet saa siihen hoitoa.
Nyt on vireillä tärkeä #terapiatakuu -kansalaisaloite, jonka avulla pyritään saamaan aikaan tärkeä lakimuutos. Se takaisi kaikille terapeuttisen hoidon arvion välittömästi perusterveydenhuollosta – siis terveyskeskuksesta – apua haettaessa, ja tarpeen mukaisen hoidon tulisi alkaa kuukauden sisällä.
Mielenterveyteen sijoittaminen maksaa itsensä monin kerroin takaisin työkyvyn parantumisen myötä, kun erilaiset sairausetuuksien käytöt vähenevät.
”Mikäli koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevat henkilöt saisivat terapiatakuun myötä varhaista hoitoa perusterveydenhuollossa, arviolta 7500 henkilöä kuntoutuisi vuosittain etuuksien piiristä työelämään. Tämä tuottaisi noin 340 miljoonan vuosittaisen kustannussäästön, koska etuuksien käyttö vähenisi ja ansioverotulot kasvaisivat. Terapiatakuuseen sijoitettu euro merkitsee siten kokonaisuutena lähes kymmenen euron säästöä. Kokonaisuutena uudistus vähentäisi yhteiskunnallisia kustannuksia ja lisäisi hyvinvointia.”
Terapiatakuu poistaisi myös nykyistä alueellista epätasa-arvoa palveluiden saamisen suhteen sekä taloudellista epätasa-arvoa suhteessa niihin, jotka pystyvät maksamaan terapiasta itse (joillekin Kela-terapian omavastuuosuuskin on kerta kaikkiaan liikaa!). Eivätkä kaikki edes tarvitse sellaista pitkää terapiaa, mutta he tarvitsevat silti ohjauksen juuri heille sopivaan lyhytterapeuttiseen palveluun.
Allekirjoitathan sinäkin aloitteen sähköisesti TÄÄLLÄ.
Toimitukseen ei mene minuuttia kauempaa. Se voi pelastaa jonkun elämälle, ja on kannanotto mielenterveysongelmien stigmaa vastaan sekä mielen hyvinvoinnin merkityksen puolesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *