Vanhemmuudessa ratkaisee rakkaus, ei DNA

Hääräsin mukavissa Theraplay-terapeutin työtehtävissä tänään. Pelastakaa Lapset järjesti Tiukula-talossa perhepäivän adoptoitujen lasten perheille. Tarjolla oli kasvomaalausta, kankaanpainantaa, piirustuskilpailu, leikkiä ja tutustumista, sekä Pikkukakkosesta tutun hassun ja ihanan Siinan konsertti. Herkuttelimme myös tomaattikeitolla ja leivällä sekä jälkkäriksi munkkikahveilla.
Minä ja ystäväni, kollegani Johanna Blåfield vastaanotimme perheitä kolmessa ryhmässä, ja pidimme heille Theraplay-vuorovaikutustuokioita. Perheet saivat tuntumaa siihen, miten lapsen kanssa voisi toimia hoivaten ja leikkien vuorovaikutusta ja yhteyttä tukevalla tavalla. Ihania hymyjä ja kikatuksia siellä näkyi ja kuuluikin!
Moni jäi kyselemään, mistä Theraplay-hoitoa voisi saada. Theraplay-osaamista löytyy ainakin suurimpien kaupunkien perustason sekä erikoissairaanhoidon palveluista. Suomen Theraplay-yhdistyksen hyväksymien yksityisesti toimivien Theraplay-terapeuttien yhteystietoja löytyy täältä. Maksusitoutumusta voi kysyä esimerkiksi lastensuojelusta, perheneuvolasta tai lastenpsykiatriasta. Kannattaa tarkistaa myös vakuutuksen kattavuus tämän hoidon osalta. Jotkut perheet hakeutuvat Theraplay-hoitoon omakustanteisesti.

Siinan ja Johannan kanssa
Kiitos järjestäjille sekä kaikille osallistujille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *