Toisenlaiset teiniäidit: eläinrakas Susanna

Tämänviikkoisessa Toisenlaiset teiniäidit -jaksossa nähtiin 19-vuotias eläinrakas Susanna, joka odotti esikoistaan. Susanna avautui kokemastaan koulukiusaamisesta, joka oli jatkunut ammattikouluun saakka. Miettikää! Niin hirveää ja väärin. Sietämättömän kaltoinkohtelun vuoksi hän oli jättäytynyt pois koulusta ja suunta elämälle oli vielä avoimena.

Susanna odotti vauvaa innolla ja oli valmis sitoutumaan vanhemmuuteen. Tuntui ihanalta, että hänellä oli läheinen suhde omaan äitiinsä sekä isovanhempiinsa, ja hän sai paljon tukea lähimmäisiltään. Raskauden ja vauvavuoden myötä kaivataan joukkoon kuulumisen tunnetta ja vertaistukeakin. Tämä onkin monelle hyvä kohta tutustua uusiin ystäviin esimerkiksi puistossa, perhevalmennuksessa tai vaikka sosiaalisen median ryhmien kautta. 

Kotikäynnillä jututin Susannaa koulukiusaamisen kokemuksista. Hän tunnisti raskauden parantaneen itsetuntoa sitä kautta, että tunsi tyytyväisyyttä omaa kehoaan kohtaan. Usein raskaus kehollisena kokemuksena -vaivoista huolimatta- vahvistaa kehon ja mielen yhteyttä sekä voimaannuttaa äitiä juuri tähän tapaan. 

Tutkimme myös Susanna äidin säästämää neuvolakorttia Susannan omilta vauva-ajoilta ja mietimme, millainenkohan hänen tuleva vauvansa mahtaa olla. Vauvan miettiminen on tärkeää raskausaikana. Mielikuvat herättelevät tunteita ja valmistavat vanhempia uuteen suhteeseen oman nyyttinsä kanssa.

Jaksossa ei vältytä kyyneleiltä. Nuorten sydänsurut koskettavat!

Susannan jakson löydät tuttuun tapaan katsottavaksesi: Ruutu.fi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *