Toisenlaiset teiniäidit: seitsemättään odottanut Anette

Toisenlaisten teiniäitien Anetten jaksossa tavattiin seitsemättään odottanut äiti. Hän avautui sarjassa menneisyydestään, jossa oli ollut paljon vastoinkäymisiä. Anetten kolme vanhinta lasta asuu sijaisperheessä ja parisuhteissa on ollut haasteita. Lasten vierailuja seuraava lähdön hetki oli hänelle joka kerta yhtä musertavan vaikea.

Lasten huostaanotto on vanhemmalle sekä lapselle eittämättä kriisi. Silloin on hyväksyttävä omien voimavarojen riittämättömyys ja uskallettava ottaa apua vastaan. Sijoitus ei kuitenkaan päätä vanhemmuutta, vaan kontakti lapseen tietenkin jatkuu. Samalla lapsen on annettava rakentaa suhdetta sijaisvanhempiinsa. Monta välittävää aikuista on lapselle suuri turva. 

Anette koki tulleensa arvostelluksi elämästään. Mutta kyllähän jokainen vanhempi tekee parhaansa – sen mihin juuri sillä hetkellä pystyy. On niin paljon taustatekijöitä, joista katsojat eivät voi tietää. Edelliskaudella Hennan jakso herätti jokseenkin samankaltaista arvostelua. Paremmaksi asettumisen sijaan tarvitaan myönteistä uteliaisuutta ja arvostusta sille, mikä toisen yksilöllinen kokemus eri asioista on sekä kunnioitusta sille, ettei voi koskaan varmuudella tietää toisen mieltä.

Reissasin yhteistapaamisen jälkeen kuvaustiimin kanssa Hämeenlinnaan tapaamaan Anettea. Taisimme saada kauden upeimmat kuvauspuitteet ulkona järven rannalla ihanan aurinkoisena päivänä. Tämän työn helmihetkiä! (Kamerastani tippui jonnekin tuonne kuvauspaikalle linssinsuoja, että ihan täydellisen putkeen kaikki ei kuitenkaan mennyt, äh!)

Mieleeni jäi, kun mukana ollut assari kysyi, olenko ihan OIKEA psykologi. Ei ollut tullut mieleeni, että katsojat saattaisivat ajatella minun olevan näyttelijä! 🙂

Superkiva tiimini kuvaaja Joonas ja ohjaaja Helena.

Paljon onnea vauvelista, ja kaikkea hyvää jatkossa! Anetten jakso löytyy Ruudusta TÄÄLLÄ.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *