Toisenlaiset teiniäidit: Henriette

Henrietten Toisenlaiset äidit-jaksossa nähtiin etäsuhteessa oleva nuori nainen, joka odotti toista lastaan senegalilaisen miehensä kanssa. Niin lämmin ja viehättävä äiti hän! Jakso on riipaisevan koskettava ja kyyneleet puskevat silmään, kun Henrietten ja perheen esikoinen saattelevat Jean-isää lentokentällä.

Henrietten ensimmäistä kertaa tavatessani hän kertoi, että olimmekin jo itse asiassa kohdanneet aiemmin! Hän oli osallistunut siskonsa tukihenkilönä äitiysneuvolan perhevalmennukseen, jota olin ollut vetämässä siskon raskausaikana. Aika hauska juttu, jolle myhäilimme yhdessä.

Henrietten kotona oli aivan ihania perhevalokuvia. Vaikka perheen vanhemmat asuivat sillä hetkellä eri maissa, syntyi vahva vaikutelma heidän keskinäisestä siteestään. Juttelimmekin kameroille etäsuhteen eri puolista.

Tästä haluaisin katsojia muistuttaa: tukiverkostot ovat aivan ehdottoman tärkeitä! Raskaus herättää paljon tunteita ja erilaisia oloja, joiden jakaminen saa olon turvalliseksi ja poistaa yksinäisyyttä. Vartaistukikin on tärkeää, tietysti kaikissa elämänvaiheissa, mutta etenkin ensimmäistä lasta odottavalle, sekä yksin tai etäsuhteessa olevalle. Leikkipuistot ovat usein hyviä tapaamispaikkoja! Neuvolan käytävälläkin saattaa tutustua ja perhevalmennuksessa, tai erilaisissa someryhmissä.

Juttelimme Henrietten kanssa myös esikoisen kanssa erossa olosta tulevan synnytyksen vuoksi, vaikka tämä ei valmiiseen jaksoon päätynytkään.

Jaksossa jännitettiin myös sitä, ehtiikö isä varmasti synnytykseen mukaan.

Kaikkea hyvää tälle suloiselle perheelle toivottaen! Henrietten jakson voit katsoa Ruutu.fi:ssa TÄÄLLÄ.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *