Toisenlaiset äidit 4. kauden fun facts ja kuvia kulissien takaa

Toisenlaiset äidit-sarjan neljäs kausi käynnistyy LIV-kanavalla jo pian: tiistaina 19.9. klo 21.00! Ajattelin, että saattaisitte kiinnostua vähän kulissien takaisesta touhusta ohjelmaan liittyen? Tässä kaikenlaisia making-of-otoksia ja tarinoita omalta osaltani. Bloggailen kyllä sitten vielä jokaiseen jaksoon liittyen erikseen, joten muistakaahan käydä myöhemminkin lukemassa!
Oli vilpittömän hienoa päästä tälle uudelle tuotantokaudellekin osalliseksi. Kun tuottaja Jutta Tuomaala soitteli minulle joulukuussa 2016 ja kysyi olenko käytettävissä, en miettinyt kahta kertaa. Mukaan lähteminen oli minulle iloinen kunnia.

Melkoinen reissutyöhän tämä oli. Matkustuskilometrejä pelkästään perheiden luo menoista minulle kertyi noin kolmessa kuukaudessa yhteensä 6364! Siinä sai kyllä monipuolisesti nähdä Suomea, mikä oli tosi hienoa. Taivalsin näitä kilsoja omalla autollani, taksilla, junalla, lentokoneella ja toisinaan kuvausryhmän kiesin takapenkillä.
Sain kuvauksissa kahdet parkkisakot, molemmat Vantaalta. Ai että se on turhauttavaa, kun unohtaa parkkikiekon! Selittelin itselleni, että koska muuten tulee niin vähän lahjoitettua hyväntekeväisyyteen, oli tämä sitten sitä. Varat menivät omassa mielessäni esimerkiksi Vantaan lapsiperheiden hyväksi – eikä tuntunut enää niin pahalta maksaa.
On the go.
VR kuljettaa. Kyllä Suomi on sitten kaunis maa kesällä!
Junamatkalla. Coffee: like a hug in a mug!
Reissua reissun perään!
Meikkasin kuvauksiin aina itse. Meikkejä rakastavana amatööriharrastelijana lempparisilmämeikki syntyi useimmiten Urban Decay Naked 2-paletilla ja Clarinsin mustalla kajalilla. Kulmissa Anastasian Brow Wiz sävyssä Taupe. Pohjana käytin Estee Lauderin Double Wear- tai Armanin Luminous Silk-meikkivoidetta ja joskus sekoittelin näitä yhteenkin. Poskilla Narsin Orgasm-poskipuna ja Guerlainin Terracotta-aurinkopuuteri, huulilla yleensä Diorin Lip Glow tai Bobbi Brownin nudepinkki puna sävyssä Sandwash Pink 22 (viimeksimainittu on muuten myös idolini Kate Middletonin käytössä).
HIuksiani en oikein osaa laittaa, joten ne olivat yleensä vain luonnollisesti auki. Muutaman kerran ystäväni ja luottokampaajani Pauliina Hiushuone Lennokkaalta teki minulle nopean kampauksen tai nutturan. Näinkin telepaattisesti voi tämmöinen kampaaja/ystävyyssuhde toimia:

 

Tällainen siitä tuli.
Vaatteet sain ohjelman stylistin, ihastuttavan ja vähän räväkän Annette Tammisen kautta lainaksi. Kävimme Espoossa erään PR-toimiston showroomilla sovittelemassa ja valitsemassa niitä. Olen aika värikammoinen harmaavarpunen ja pukeudun mieluiten musta-valkoinen-harmaa-nude-farkku-akselilla. Annette kuitenkin reippaasti katsoi minulle värejäkin. Ihastuinkin sitten sellaiseen vispipuuron väriseen toppiin ja neuleeseen. You’ll see!
Korkokengistä väänsimme; minä kun tykkäisin niistä aina, mutta stylistin mielestä vähän maltillisempi kenkämalli olisi moneen asuun parempi. No, uskottavahan se oli.
(PS. Laitoin pari kertaa Annettelta salaa ihan kunnon korkkarit.)
Lainasin vähän korujakin.
Joo vai ei?
Valittujen vaaterekki.
Esiintymisasuja sohvallani purkamista odottaen.
Noh. Vaikka stylistin sainkin, en silti välttynyt tyylimokilta. Voi itku näitä! Esimerkiksi, oli yksi kauniisti laskeutuva paita, jossa oli levenevät hihat. Puin sen päälle ja kuvasimmekin ulkona, jolloin oli vähän liian viileää ja lisäsin paidan päälle neuletakin. Huomaamatta, että hihat nousivat hauiksen kohdalle isoiksi mytyiksi. Bongasin tapahtuneen vasta kotona purettuani kuvat koneelle…
-> Like this :/
Arrggh! Harmitti kyllä, mutta eipä tuo tosin liene maailman vakavinta 😉
Perheelle sopivien tehtävien suunnittelu oli osa toimenkuvaani. Nämä sovitettiin ohjaajan kanssa sovittuihin keskusteluteemoihin. Piti vähän aina miettiä, mikä toimii telkkarissa, ja mikä voisi oikeasti olla hyödyksi myös samaistuvalle katsojalle.
Neljännen kauden jaksoissa tuodaan uutuutena katsojalle infografiikkaa käsiteltäviin teemoihin liittyen, niitä kiteyttäen. Olen vastannut infoboxien sisällön tuottamisesta, mutta editointi on muokannut ne ruudulle istuviksi. Itseäni jännittää kovasti se, miltä ne sitten näyttävät – tämä selvinnee meille kaikille ekan jakson myötä!

Kävelykuvauksia otettiin paljon, jotta Samin voice overille riittäisi tilaa. Minä aina niin leppoisasti saavun kohteisiin kävellen! Olen kova harppomaan lujaa, ja piti muistutella itseäni, etten ihan laukkaisi kuvissa. Oman pysäköidyn autoni ohitse kävelemisessä oli kyllä aina jotain koomista.

Kuvausraportti
Kuvaustermit olivatkin jo tuttuja – niin kodikasta kuulla kuvaajien keskustelua siitä, otetaanko ”two-shot”, ”tiukka” vai ”laajat”. Klaffi, ja kamera käy olkaa hyvät. Itse kuvaaminen ei oikeastaan jännittänyt. Ei sitä siinä tilanteessa tajua, miten moni mahtaa lopputulosta katsoa…
Mikrofonit lähettimineen valmiina.
Toisinaan löysimme ihan mahtavia kuvauslokaatioita. Kehtaanko edes myöntää, että se ei paljon työnteolta silloin tuntunut!

Kuvausten taustalla ohjelman tuotantoyhtiön, Aito Median tuottaja Jutta Tuomaala, apulaistuottaja Salla Paalanen ja käsikirjoittaja-ohjaaja Hanna Tiusanen varmistivat aina, että meidän hommat pelasivat ja kuvia syntyi. Olen saanut heiltä niin paljon tukea ja kannustusta, että tippa tulee linssiin kun sitä ajattelee. Selustani on ollut hyvin turvattu, voisi sanoa. Nelosen suuntaan kiitokset kanavapäällikkö Iina Elorannalle ja tuottaja Jukka Sahariselle sekä online-tuottaja Viivi Käiväräiselle!

Aito Median toimistolla, Toikkareiden tuottaja Jutta Tuomaala.
Markkinointikuvauksissa Viivin haastateltavana.
Palaverissa Samin ja apulaistuottaja Sallan kanssa.

Junassa viime keväänä matkalla Tampereelle tuli esittäytymään minulle ennestään tuntematon mies. ”Aito Median toinen omistaja, päivää”. Eero Hietala kiitteli kovasti roolistani sarjassa ja olimme molemmat ilahtuneita spontaanista kohtaamisesta. Aito Median toimitusjohtaja Ilkka Hynninen tuli puolestaan toimistolla käydessäni veistelemään minulle: ”Hei, sä oot tv:stä tuttu!”.
Sami Kurosella ja minulla oli eri kuvauspäivät. Hänen kanssaan kohtasimme yhteispalavereissa Aito Median toimistolla tai Sanomatalolla ja viestittelimme välillä kuvauskuulumisia. Sami on mielettömän lämmin, avulias ja välittävä ihminen. Kiitän häntäkin kaikesta tuesta matkan varrella! On ollut aivan mahtavaa toveruutta!

Kuvausryhmän kanssa hitsautui yhteen tuota pikaa. Kuvaajat Ville ja Klasu olivat samat tutut kuin edelliskaudella, mutta toimittajat vaihtuivat ja nyt tiimiin kuuluivat Milla ja Emmi-Sofia. Välillä mukanamme oli myös media-alan opiskelijoita harjoittelemassa. Edelliskaudella oli aivan superkivaa yhdessä, ja niin tälläkin kertaa. Sellainen me-henki, tiedättehän. We-ness.
Klaus ja Milla, jonka masussa myöskin kasvaa bebe!
Milla ja Ville
Erään kuvauspäivän jälkeen latasin kuvia kameraltani koneelleni. Ällistuin, kun huomasin, että kameraani oli lainattu salaa. Emmi-Sofia ja Ville olivat ottaneet sillä hassuja selfieitä – ihana yllätys, joka sai minut nauramaan ääneen itsekseni. Asia hymyilyttää vieläkin!
Ville ja Emmi-Sofia
Meinasin ensin valita tähän yhden kuvan minusta, Villestä ja Emmi-Sofiasta, mutta nämä olivat niin hauska sarja, että saatte näytille ne kaikki:

Kuvauksissa oli myönteinen ja kiva meininki ja kotiin palasin joka kerta iloisena. Tässä esimerkkinä kuvasarja, joka demonstroi, miten hauskaa voi olla ihan vain mikrofonin asentaminen.  ”Ensin paidan alle ja sitten takapuolelle”. Tsihii! Huomautettakoon, että kyse ei ole Klasun sovinismista, vaan omasta vinosta huumorintajustani. 😉
Tästä se alkaa
Lähetin paidan alta

Mikrofoni kiinni kaulukseen
Lähettimen kiinnitys vyötärölle
Vielä kameran set-up
Jalkojen säätö
Valmis!
Ja sitten se ihan paras osio: kaikki ihanat perheet ja ihanat vauvat! Sydän, sydän, sydän! Pakahdun, aivan totaalisesti! Perheiden kohtaaminen ja heihin tutustuminen oli maagista. Olen niin syvästi kosketettu saatuani kuulla ja jakaa palasen matkaa heidän elämästään. Huh, miten hienoja ihmisiä ja tarinoita. Olen kiitollinen.
Tässä muutama esimerkki Aarteista, jotka tulette näkemään syksyn jaksoissa:
Neiti räpsyripsi
Herra vauvantuoksuinen
PIkkuisäntä Pohjanmaalta
Tulossa on jälleen aivan fantastisen hienoja, tunteellisia ja koskettavia tarinoita!
Päivystän ohjelman Facebook-tilillä esityksen jälkeen klo 22.00 noin puolisen tuntia. Olen siellä livenä kommentoimassa ja vastaamassa kysymyksiin. Tulkaa kaikki sinne chattailemaan kanssani! <3
Kannattaa tsekata myös vauva.fi, jossa julkaistaan kuhunkin jaksoon kirjoittamani kolumni aina sen ensiesityspäivän aamuna. Muistakaa myös ohjelman Instagram-tili @vauvagram!
Tässä omassa blogissani julkaisen koko syksyn ajan jokaisesta jaksosta behind the scenes-kuvia ja jutun. Stay tuned! (Kolmoskauden tarinat ovat jemmassa Toisenlaiset äidit-tagin alla).

Nähdäänhän siis pian LIV-kanavalla – Toisenlaiset äidit-sarjan huikea neljäs kausi tiistaisin klo 21.00, alkaen 19.9.2017.

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *