Puhetta psykoterapiasta: Kompleksi-podcastin vieraana

Olen viime aikoina ollut yhteyksissä psykologian yliopisto-opiskelijoiden kanssa, mikä on valtavan kivaa! Omat opiskeluajat ovat helposti palautettavissa mieleen, ja tuntuu niin mukavalta voida mentoroida näitä nykyisiä opiskelijoita, tulevia kollegoita. Turun opiskelijoiden pienryhmä teki minusta seminaariesityksen ”Psykologi yrittäjänä”, Tampereen opiskelijat järjestivät Zoom-meetin ja haastattelivat minua tv-töihin liittyen, ja viimeisimpänä Helsingin yliopiston opiskelijat kutsuivat minut podcastiinsa juttelemaan.

Helsingin yliopiston psykologian opiskelijoiden podcast on suunnattu psykologeille, opiskelijoille, ja muuten vain psykologiasta kiinnostuneille. Heillä löytyy oma Instagram-tili @kompleksipodcast ja Facebook. Podi on psykologian ainejärjestö Kompleksi ry:n sekä psykologian oppiaineen yhteinen.

Psykoterapiasta puhutaan paljon, mutta psykoterapeuttina työskentelemisestä ei niinkään. Keskustelemme podissa siitä, millaista terapeuttina toimiminen käytännössä on. Kuuntele 7. jaksomme ”Minustako terapeutti” Spotifyssa TÄÄLLÄ tai Apple-podcastina.

Jaksossa käsitellään esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:
❓Millainen ihminen sopii terapeutiksi?
❓Miten kliinikkona voi pysyä tutkimustiedon perässä?
❓Voiko asiakkaan kanssa muodostua ystävyyssuhde?
❓Tekeekö asiakkaille joskus mieli sanoa suorat sanat?

Kiitos Emiliano sekä Kompleksi ry ja intoa loppukevään opiskeluihin kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *