Loma kutsuu

Olen jäämässä kesälomalle heinäkuuksi. Se tuntuu aivan erityisen ansaitulta tämän kummallisen pandemiakevään jälkeen. Huh. Onneksi olemme koronan suhteen jo tässä vaiheessa ja pahin on takana. (Toivottavasti. Uskon niin).

Maaliskuussa, kun lapseni jäivät etäkouluun, olin vaikeassa tilanteessa. Miten järjestää riittävä tietosuoja psykologin töille kotoa käsin, kun en ollutkaan päivisin enää yksin. Tuskailin tätä asiaa Instagramin storyssa, ja sain heti monta ystävällistä avuntarjousta. Kiitos niistä kaikista, ihanat seuraajani! Sopivin niistä oli tyhjä kiinteistö pyörämatkan päässä kotoani, Tuusulanjärven rannalla, valtavan idyllisissä ja kauniissa olosuhteissa. Sieltä käsin tein töitä koko kevään etänä. Alla olevassa kuvassa on näkymä tuon työhuoneeni ikkunasta.

Suunnittelin maaliskuulla avaavani nettiin ajanvarauskalenterin etävastaanotoille, mutta siinä kävi lopulta niin, että kaikki ajat menivät muutenkin ihmisten ottaessa yhteyttä suoraan, ennenkuin sain kalenteria edes auki. Olen kiitollinen, että töitä riitti! Aluksi nimittäin näytti siltä, että jään tyhjän päälle kun työt vain peruuntuivat, yksi toisensa jälkeen, ja kalenteri ammotti tyhjyyttään pari viikkoa.

Nyt, pandemian rauhoituttua, alkaa oma elämäni vähitellen tuntua taas normaalilta. Ehkä tässä vuodessa on vielä jotain hyvää potentiaaliakin – jää nähtäväksi, mutta ainakin intuitioni väittää niin.

Kuluvana kesänä taisin elää elämäni ihanimman ja ikimuistoisimman juhannuksen ystävien mökillä Pälkäneellä. Hellesää, mitä parhainta seuraa, taivaallisen herkullista kesäruokaa, juhannusperinteitä, kimmeltävä järvi, saunaa ja uintia, hauskoja, tunteikkaita ja elämänmakuisia tarinoita ja ajatelmia, vedet silmissä naurua aina aamuyöhön saakka. Sieluni on tästä onnesta ja alkukesän lämmöstä ihan hellänä!

Tänä vuonna edessäni on ensimmäistä kertaa neljään vuoteen täysimittainen kesäloma! Aiempina vuosina olen toki lomaillut, mutta vain lyhyissä pätkissä, sillä olen kuvannut loman kanssa limittäin kesätyönä Toisenlaiset äidit– ja Toisenlaiset teiniäidit-sarjoja. Nyt kuvauksia ei ole. Jäämme ensi vuoteen odottamaan sarjan mahdollista jatkumista.Syksyni näyttää mukavan työntäyteiseltä. On jatkavia ja uusia asiakkaita. Psykoterapeuttiopinnot siirtyvät kiihkeään vaiheeseen, kun aletaan suunnitella jo lopputyötä. Elokuussa saatte minulta kivoja juttuja: Hellästi hellien-kirja -julkaistaan, samoin kuin upouusi ja upea VERKKOKURSSI uhmakkaan lapsen kanssa taiteileville vanhemmille lastenpsykiatri Janna Rantalan kanssa. Näistä paljon lisää asiaa silloin – pysy kuulolla!

Elokuun alusta astaanottoaikani ovat nyt auki netissä Terveystalo Kaareen, Flamingoon sekä Pikkujätti Järvenpäähän. Nähdään! – isommissa tai pienemmissä huolissa, vauvasta vaariin. Lämpimästi tervetuloa.

Nautinnollista ja huoletonta kesää kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *