Lastenpsykiatri Jukka Mäkelän 60v-juhlaluennolla

Saatuani kutsun lastenpsykiatri Jukka Mäkelän 60 v -juhlaluennolle 8.9.2017, halusin ehdottomasti heti mukaan. Hän on ollut urani alusta saakka yksi tärkeimmistä ajattelutapaani vaikuttaneista suomalaisista ammatillisista esikuvistani. Tuttavuutemme on ollut vuosien pituinen osallistuttuani Jukan lukuisiin koulutuksiin ja Theraplayn praktikum-työnohjausryhmään. Olin mukana myös Theraplay-yhdistyksen järjestämissä Jukan 50v-juhlissa, jotka olivat tosi hauskat!
Tämä luento teki jälleen vaikutuksen, kuten Jukan kuunteleminen minuun aina tekee.
Jukka puhui lapsuuden merkityksestä eläinmaailman ja klassisten teorioiden kautta ja eteni kohti sitä, miksi osa ihmisistä kykenee pahuuteen. Hän puhui niin viisaasti yhteisöllisestä vanhemmuudesta, että yleisö vain huokaili. ”Yhteisöllinen vanhemmuus pelastaa yhteiskuntamme”, hän sanoi.
Suosittelen katsomaan tämän luennon. Lupaan, että ne ovat hyödyllisesti käytettyjä minuutteja elämästäsi!
Tilaisuuden avasi Jukan poika Ilari Mäkelä ja luennon jälkeisessä panelissa keskustelivat Kirsi Tirri, aina niin lempeän viisas Pertti ”Lotan mies” Panula ja Tom Arnkil.

Jukka ja vaimonsa Anna-Maija Mäkelä ennen luennon alkua.
Theraplay-kollegoiden Ninan ja Johannan kanssa yleisössä.
Paneelikeskustelun juonsi Ilari Mäkelä.
Mestari ja kisälli.
Luennon jälkeen joimme kakkukahvit ja päivänsankari sai muutamia huomionosoituksia eri tahoilta. Sain kunnian ojentaa Theraplay-yhdistyksen muistamisen puheenjohtajani roolista käsin.
Tanssipedagogi Ilkka ”Hannan mies” Lammen johdattamana seurattiin upea nykytanssiteos ja sitten leikittiin – siellä minäkin vilahdan joukossa 😉 Ilkka on rohkea ja heittäytyvä taiteilija. Hän puhui meille aivan ihanasti säätelyn merkityksestä leikissä.
Oli kyllä ihan mahdottoman hauskaa!
Ilkka ja Visa Lampi esiintyivät.

Jukka Mäkelän 60-v. Juhlaseminaarin päättää tanssipedagogi Ilkka Lammen ohjaama leikkihetki 👏🏻👏🏻👏🏻 Tallenne Juhlaseminaarista tulee myöhemmin katsottavaksi, laitamme tietoa tänne sitten.

Julkaissut Lapset, nuoret, perheet – THL 8. syyskuuta 2017

Tämä tilaisuus jätti jälleen yhden viehättävän muiston yhteisten kohtaamistemme polulle 🙂
Eräässä illanvietossa, taisi olla loppuvuonna 2014,  Jukka leikki minun poikieni kanssa innokkaana piilosta ja ihaili heidän Diabolo-taituruuttaan. He kommentoivat häntä mainiosti sen jälkeen: ”Siitä Jukasta kyllä huomaa, että se osaa olla lasten kanssa!
Jukan omistuskirjoitus v. 2015 minulle kirjassa Bentzen & Hart: Through windows of opportunity – a neuroaffective approach to child psychotherapy. 
Kiitos Jukka Mäkelä lämpimästä ystävyydestäsi sekä koulutuksistasi, vuosien Theraplay-työnohjauksestasi ja lukuisista kannanotoistasi ammatillisissa kysymyksissäni ja ihmettelyissäni! Olen oppinut valtavasti, ja kannan jaettua viisauttasi hyvin ylpeänä eteenpäin. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *