Kurkistus kulisseihin: Toisenlaiset teiniäidit-taustatiimi

Toisenlaiset teiniäidit 5. kauden ensiesitykset alkavat ensi maanantaina. Sitä ennen ajattelin näyttää teille sarjan tämänkertaiset taustajoukot: jälleen kerran yksi uskomattoman upea, dynaaminen ja idearikas media-alan jengi.
Tuotantoryhmässä tapahtui edellisten kausien jälkeen muutoksia luonnollisista syistä johtuen, ja siten vain minä ja Sami jatkoimme tällä kaudella muun tiimin mennessä uusiksi. Uudet ihmiset vähän jännittivät itseäni alkuun, vaikka nopeastihan sitä taas tutustui. Ja ihan mahtavia tuttavuuksia sieltä sitten löytyikin! Itselleni on yksinyrittäjänä niin ilahduttavaa päästä aina välillä porukkaan ja tiimityöhön.
Sami, minä, Meeri, Eero ja Sako.

Olen niin kiitollinen jokaiselle hyvästä työtoveruudesta!
Tuotantoyhtiö Aito Medialla Toikkarit-projektin ”äiteinä” toimivat tuottajat Katri Varjos ja Jenna Viitala. Aito Median luova johtaja Eero Hietala sparrasi meitä myös. Ohjaaja Sako Brockmann on kokenut ja lahjakas leidi, ja oli ilo seurata hänen ajatuksenkulkuaan projektin mittaan. Tuotantopäällikkö Meeri Hankalan kanssa viestittelin kaikkein eniten monenlaisia käytännön asioita hoidellen. Kenttäohjaaja Henrik Mäki-Tanila oli kuvauksissa paikalla ja ihan mahtavana henkisenä tukena itselleni. Kuvaajat Joonas, Kassu, Martti ja Jori toimivat aina kärsivällisinä, vaikka olosuhteissa oli usein haasteita – monesti oli esimerkiksi järkyttävän kuuma, tuulista, tai muuta haitallista taustamelua. Stailisti Laura-Melanie jeesasi vaatteiden osalta.
Lisäksi työhön osallistui joukko edit-harjoittelijoita, äänittäjät, leikkaajat Pauliina, Tatu ja Elina sekä kanavan eli Nelonen Median puolelta monta jo tutuksi käynyttä ihmistä. Mainittakoon heistä tässä tuottaja Jukka Saharinen ja online-tiimin Viivi Käiväräinen.
Ja tietty ihana, koko ohjelman tähti Sami!
Tässä muutamia behind the scenes-otoksia näistä tuotannon taustalla häärineistä mahtavista joukoistamme ja kuvausryhmästä:

Jenna ja Meeri toimistolla.
Henkka ja Jenna äitien yhteistapaamisen kuvauksissa.
Sami, Martti, Eero, Jukka ja Sako jännittämässä yhteistapaamisen alkua.
Martti, Henkka ja Sako Villa Katayassa.
Martti kuvaa haastattelua Bean jaksoon.
Joonas laittaa mikrofonia paikoillleen.
Henkan kanssa Tampereella Cristalla.
Kuvauspäivä pulkassa: pizzalla kuvausryhmän kanssa.
Kassun ja Henkan kanssa Lapinlahdella Hennan kuvauksissa.
Henkan, Sakon ja Joonaksen kanssa studiokuvauksia.
Samin kyydillä Kärkölään.
Joonas, minä ja Sami kuvaamassa Jennin jaksoa.
Auton purkamista Tampereella.
Joonas ja osa kuvausvälineistöstä.
Henkan ja Kassun kanssa kuvaamassa Petran jaksoa.
Sako ohjaamassa Kemiönsaaressa.
Sako. Lauran jakson kuvaukset käynnissä.
Kassun kuvattavana haastiksessa.
Joonas ottaa kävelykuvia.
Sakon ja Joonaksen kanssa Kiskossa.
Kassu ja minä.
Kassusta täytyy kertoa ihan erikseen yksi tarina, koska se on niin mainio!
Olimme Iisalmessa ja kuvausten jälkeen kävelemässä kaupungilla. Pohdimme, minkä kokoinen Iisalmi ehkä on. Kassu vertasi sitä Hollolaan ja kertoi olevansa sieltä kotoisin. Niinkuin minäkin! Laskin kuitenkin, että hän on minua noin 13 vuotta nuorempi, joten ei meillä yhteisiä tuttuja ehkä olisi. Kassu oli kuitenkin asunut samalla asuinalueella kuin paras kaverini Taina.
Seuraavana aamuna siirryimme toiseen kohteeseen ja autossa yhtäkkiä välähdyksenomaisesti muistin yhden jutun. Olin 14-vuotiaana kesätöissä mansikkamaalla kaksi viikkoa. Se on pitkä aika teinille olla erossa bestiksestä, ja siihen aikaan kirjoiteltiin kirjeitä. Muistin, että sain Tainalta kirjeen mansikkamaalle. Kirjeessä hän kertoi, että on myös saanut vähän kesätöitä, hoitanut naapurustossa erästä vauvaa, Kassua. Soitin heti Tainalle ja kysyin, muistaako hän tällaista asiaa. Kyllä vain, Taina sanoi. Muistin asian ihan oikein. Hän kertoi Kassun koko nimen ja että vaihteli tälle vaippoja ja juotti tuttivelliä päikkäreille laittaessaan.
Minä puolestani kerroin Tainalle, että tuo vauva on tällä hetkellä työkaverini.
Ai miten niin erikoinen, yksityiskohtiin takertuva muisti minulla…!
Iisalmessa after workilla Henkan ja Kassun kanssa.
Henkan kanssa Kotkassa Emman jaksoa kuvaamassa.
Joonas ja Henkka.
Takapenkkiläisenä matkalla Pohjanmaalle.
Joonaksen ja Henkan kanssa. Aina kiusaamassa noita miekkosia selfieillä!
My team!
Suomi kävi taas vähän tutummaksi, kun suhailin sitä ristiin rastiin koko kesän. Reissaaminen oli tosi kivaa tässä työssä – melkein yhtä kivaa kuin nämä työkaverit 😉
Kuvausten päättymistä juhlistimme karonkalla, eli media-alalle tyypillisellä loppujuhlalla, johon kokoonnuimme yhteen iloitsemaan hyvin tehdystä työstä. BasBas oli ihana ravintola, suosittelen!

Tämä jengi <3
Jatkosta ei ikinä näissä hommissa tiedä, joten omassa mielessäni tämä tuntui taas aivan ainutkertaiselta kokemukselta. 
Kiitos, että sain olla mukana!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *