Dyadic Developmental Psychotherapy (DDP)-terapiaa tarjolla

Olen aina ollut kova tyttö opiskelemaan.
Kerroin tässä postauksessa, kuinka sinnikkäästi yli 20 vuotta sitten pyrin yliopistoon ja tein töitä tutkintoni eteen. Sen jälkeen olen käynyt vuosittain erilaisissa täydennyskoulutuksissa ja opiskellut monia lisäpätevyyksiä.
Motivaatio opiskeluun lähtee sisältäpäin, halusta oppia uutta ja kehittyä. Sitä kautta saa aina työhönkin uuden twistin, mikä pitää sitä mielekkäänä. Yrittäjänä kustannan lisäkoulutukseni itse, mutta ajattelen niitä henkisinä sijoituksina. Se antaa niin paljon! Koulutuksissa saa lisäymmärrystä ja voimia, uutta verkostoa ja tietysti myös lisää työmahdollisuuksia.

DDP-terapia (Dyadic Developmental Psychotherapy) on vuorovaikutus- ja kiintymyssuhdeterapiaa, joka soveltuu aivan erityisesti isompien tai pienempien kiintymystraumojen hoitoon. Siinä lasta hoidetaan vanhemman läsnäollessa ja vahemman kanssa heidän välisen vuorovaikutuksen ja kommunikoinninsa kautta. DDP soveltuu sen kaikille sen ikäisille lapsille, jotka osaavat jo puhua hyvin – ja tietysti oikein hyvin myös nuorisoikäisille.

DDP-terapeutti pyrkii luomaan terapiassa turvallisen ja kannustavan ilmapiirin, mikä helpottaa myönteisen tunnesuhteen ja luottamuksen rakentumista lapsen ja vanhemman välillä. Terapiassa pyritään niin turvalliseen hetkeen, että lapsi uskaltaa ilmaista tunteitaan, ajatuksiaan ja muistojaan – myös niitä epämiellyttäviä- ja sitä kautta saamaan tunteen kuulluksi ja hyväksytyksi tulemisesta. DDP auttaa vanhempaa tai hoivanantajaa jakamaan lapsen kokemuksia ja ymmärtämään niitä yhdessä. Vanhempaa autetaan löytämään sopivat tavat reagoida lapseen silloin, kun lapsen käyttäytyminen sitä edellyttää.
kuva: Niki Strbian
Kävin itse DDP-peruskurssin vuonna 2015 ja tänä keväänä viikon mittaisen jatkokurssin Tampereella. Seuraava askel on rekisteröityä kansainväliseen DDP-koulutuspraktikumiin ja alkaa työnohjauttaa omia DDP-koulutusterapioita, jotta voin joskus sertifioitua ja saada  DDP-terapeutin pätevyyden. Suomessa on vain köykäinen kourallinen valmistuneita DDP-terapeutteja ja itselleni tämä tulee olemaan todella hyvä mauste Theraplay-vuorovaikutusterapeuttini työn oheen.

Olen hyvin innoissani tästä terapiamuodosta ja vakuuttunut siitä, että se auttaa monissa tilanteissa. Terapian kehittäjä Dan Hughes on suuuuri esikuvani (tähän pitkä rimpsu sydänhymiöitä!).
Nyt etsinkin sopivia DDP-koulutushoitoja! DDP voi toteutua esimerkiksi kunnan (mm. perheneuvola/lastensuojelu) maksusitoumuksella. Osa vanhemmista kustantaa hoidon itse. Tapaamiset onnistuvat kotikäynteinä pk-seudulla tai vaikkapa omassa perheneuvolassa. Vastaanotan syksystä alkaen myös Mind Dynamics Oy:n tiloissa Järvenpään keskustassa ja sinnekin voi terapiaan tulla. 
Ota yhteyttä sähköpostilla leea@mindlink.fi !

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *