#kaikkijärjestyy #lounaslapselle ja #henkisestilähellä

Hei lukija,

miten voit ja jakselet?

Yritän itse sinnikkäästi toipua tästä aivan käsittämättömän erikoisesta viikosta ja poikkeusaikaan rytinällä siirtymisestä. Toimeksiantojen ja odotettujen kivojen menojen peruuntumisen aiheuttamasta pettymyksestä sekä jäljelle jääneiden töiden pikaisesta totaalisesta etä-moodiin järjestämisen hässäkästä.

Etäyhteydet ovat melko näppäriä kyllä, mutta voi vessanovenkahva sentään, kun hävettää. Yliopiston seminaarissa loppuviikosta käytettiin alustaa, jonka toiminnot eivät olleet itselleni tuttuja. Puolen päivän jälkeen vasta tajusin järkyttyneenä, että minulla oli ollut koko ajan video päällä muille osallistujille. Ainakin nuokuin screenin edessä puolivaloilla silmät osittain kiinni, otin selfieitä, sometin, kurtistelin kulmiani, makoilin epäryhdikkäissä asennoissa, räpläsin naamaani ja ryystin kahvia. En halua tietää mitä muuta. En sentään kalsareissa. Mutta antakaa anteeksi, mahdollisessa myötähäpeässä marinoituneet kollegani!

Koulujen sulkeminen ja lasten siirtyminen etäopiskeluun on selvästi lisännyt ruokamenekkiä omassa perheessäni. Mielessäni ovat kovasti nyt ne ruokakunnat, joille koululounaasta luopuminen on taloudellisesti uhkaavaa tai jopa katastrofaalista. Onneksi Lastensuojelun keskusliitto muiden toimijoiden kanssa polkaisi käyntiin Lounas lapselle-kampanjan, josta löydät tietoa TÄÄLLÄ. Voit auttaa klikkaamalla Vennerin verkkokaupasta 15-90 euron arvoisen ruokakassin TÄÄLLÄ. Osallistu sinäkin, jos vain suinkin mahdollista! Vinkkinä yrittäjille: tämä on useimmille verovähennyskelpoinen kulu.

Ihmisten ylläpitämä positiivinen #kaikkijärjestyy -henkisyys on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Huokailin Insta-storyssani @leea.m työhuoneen puutetta (koska ajoittain älämölöä pitävät kotona etäopiskelevat teinit, mitä milloinkin haukkuva koira, ja muutenkin oman kodin neliöiden riittäminen ja tietoturvasta huolehtiminen tässä tilanteessa), ja enkös saanut heti monta kädenojennusta ja vuokratarjousta. Kiitos niistä, olen todella otettu ja vastaanotinkin heti tarvitsemaani apua. Ensi viikosta lähtien pääsen poikkeusajan ajaksi etätöihin erääseen aivan lähelläni sijaitsevaan, toistaiseksi kokonaan kiinni olevaan kiinteistöön. Mikä helpotus! Fillari alle ja töihin päiväksi, yksin ja omaan rauhaan. Puhelimen netti pitää vain ehkä vielä päivittää, jotta kaistaa varmasti riittää.

Nordic Fit Maman Riina kutsui minut vieraakseen Insta-liveensä ma 23.3. klo 14.00. Jutustelemme poikkeusajan arjesta ja psykologisesta hyvinvoinnista sekä selviytymiskeinoista juuri nyt. Tule sinäkin silloin kuulolle haastikseen Instagramissa @nordicfitmamasuomi -profiilista.

Ja vielä, hyvää mieltä jakaakseni, viikon besteimmät videot – viimeiseen sisältyy vakava kyynelvaroitus! :

Kyllä se tästä – Voi hyvin ja pysy #henkisesestilähellä ! <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *