Yllättävä yhteydenotto ja ihastuttava kohtaaminen

Kuun alun Hesarin haastattelun ilmestyttyä sain sähköpostiini Hurmaavan viestin. Psykologian emerita-professori Helena Hurme otti minuun yhteyttä. Hän on opettanut kehityspsykologiaa Jyväskylän yliopistossa ja myöhemmin 28 vuotta Åbo Akademissa, mutta muuttanut Helsinkiin jäätyään eläkkeelle. Helena kirjoitti lukeneensa, että kerään ammattikirjallisuutta. Hän kertoi voivansa luovuttaa omia kirjojaan minulle, koska ei enää itse tarvitse niitä.
Olin tarjouksesta todella otettu, innoissani ja kiitollinen. Kaikenlaista hienoa sitä voikin sattua!
Sovimme Helena-professorin kanssa, että tulen hänen luokseen kylään – Professorintielle! Mikä pikantti yksityiskohta tässä tarinassa!  Astuessani ovesta sisään minut vastaanotti kaunis, iloinen, nuorekas ja puhelias rouva. Huoneiston seinillä oli maalauksia ja grafiikkaa, huonekaluissa Artekia ja takaseinällä aivan valtavan hieno ja suuri kirjahylly. Hän kertoi Helsinkiin muuttamisen yhteydessä kirjoja olleen 62 hyllymetriä, joista suuri osa ammattikirjallisuutta!
Helenan kirjahylly
Helena oli hyvin vieraanvarainen; hän oli kattanut meille teetä ja herkulliset juustokakkupiirakat. Keskustelimme kameroista ja valokuvaamisesta, ja tietenkin tutkimme hänen kirjahyllyjään. Me löysimme myös yhteisen tutun: minua aikoinaan työnohjanneen psykologin, joka sattuu olemaan Helenan käly.
Psykologian professori emerita Helena Hurme
Haudutettua teetä ja juustokakkua
Helena opasti minua Kindlen käyttöön ja vähän innostuin siitä, vaikka tähän saakka olen muutosvastustanut perinteisistä kirjoista sähköisiin vaihtamista.
Sitten otimme valokuvia – naapurin rouva kävi nappaamassa meistä yhteiskuvankin.
Tiestittekö, että Kindleen saa tehtyä alleviivauksia ja muistiinpanoja? Minä en tiennyt!
Kirjafanit yhteiskuvassa
Ihailin Helenan ilmiselvää monipuolista lahjakkuutta ja laajaa kiinnostusta kaikenlaisiin asioihin. Löysin hänessä esikuvan: haluan ehdottomasti tulla hänenlaisekseen ikinuoreksi Munkan mummoksi eläkeläisenä. 🙂
Lähtiessäni sain takakontillisen psykologian kirjoja ”hyvään kotiin”. Helena kirjoitti minulle omistuskirjoituksia hänen itse toimittamiinsa teoksiin. Tällaisesta hyvän mielen teosta ja tapaamisesta tuli sykähdyttävän lämmin olo.
Näistä tuli nyt minun hyllyni asukkeja!
Kiitos vielä kerran sydämellisyydestäsi, ihana Helena! <3
Ja hyvää ystävänpäivää, blogin lukijat! <3

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *