Usein Kysytyt Kysymykset

Hei te ihanat lukijat.
Saan teiltä kohtalaisen usein sähköposteja ja some-viestejä, joissa pyydetään neuvoa tai ottamaan kantaa johonkin omaan tai perheenjäsenen psykologiseen asiaan tai pulmaan. 
On valtavan hienoa, että ihmiset hakevat apua ja kääntyvät toisten puoleen silloin kun on huoli. Se on yksi suurimmista missioistani ja kannustan sellaiseen lämpimästi. Mutta. En valitettavasti mitenkään voi vastata henkilökohtaisiin konsultaatiopyyntöihin, jotka saan sähköisesti. 
Psykologin neuvonta ja kannanotto on juridisesti katsottuna terveydenhuoltoa. Se vaatii tapaamisen, perehtymisen, havainnointia, haastattelua ja tilanteen tutkimista, sekä asianmukaiset potilasasiakirjamerkinnät. Potilas täytyy myös aina tunnistaa luotettavasti. Tähän velvoittavat paitsi terveydenhuollon lait, mutta myös psykologien ammattieettiset ohjeet.  
Tietosuoja some- ja sähköpostiviesteissä on olematon, enkä niiden kautta voi viestiä salassapitoa vaativia sisällöllisiä asiakas- tai potilasasioita. 
Psykologin ammatti on elinkeinoni… En harmillisesti voi lähteä perehtymään erilaisiin monimutkaisiin tilanteisiin korvauksetta tai vapaa-ajallani, vaikka suhtaudunkin intohimoisesti ihmisten kanssa vuorovaikuttamiseen. <3
Sen sijaan toivotan teitä apua kaipaavia tervetulleiksi vastaanotoilleni Pikkujätti järvenpäähän sekä Terveystalo Flamingoon ja Kaareen. Kaikki vapaat ajat löytyvät ko. lääkärikeskusten nettiajanvarauksista. Mikäli sijaintisi on jossain kauempana, niin joitakin haja-aikoja on varattavissa etävastaanotolle videovälitteisesti tietoturvallisen solki.liven kautta. Näihin saa vapaita aikoja kysyä sähköpostitse, mutta sähköpostiviestiin ei tosiaan pidä kirjoittaa itse ongelman kuvausta.
Kollegani psykoterapeutti Maaret Kallio on koonnut kattavan listan avuntarjoajista, se kannattaa myös kurkistaa tarpeen tullen: TÄÄLLÄ.
kuva: Niki Strbian

Kevättä odotellen, tapaamisiin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *