Toisenlaiset teiniäidit: neljän äiti Jenni

Jennin jakso avasi viidennen tuotantokauden Äitejä –  sarjan nimi on nyt Toisenlaiset teiniäidit. Mitä piditte uudistuneesta ilmeestä?
Istuimme eräänä perjantai-iltapäivänä tuotantoyhtiö Aito Median toimistolla palaverissa suunnittelemassa yhteistapaamisen kuvauspäivää, kun tuottaja Meerin kännykkä piippasi tekstarin. Se oli jenniltä ja hän kertoi, että synnytyksen alkamisen merkit ovat ilmassa limatulpan irrottua, siis pari viikkoa ennen laskettua aikaa.
Googlettelimme pikaisesti limatulpan irtoamiseen liittyvää tietoa ja aloimme varautua siihen, että vauva saattaisi olla maailmassa ennen maanantaita, jolloin olisimme kuvaamassa teiniäitien yhteistapaamista… Se tarkoittaisi muutosta jaksorakenteeseen. Mutta tällaista on reality – käsikirjoitus on vain löyhä tuki ja loput ovat ihan oikeaa elämää.
Olipas jännä palaveri, kun Jenniltä tuli tekstiviesti synnytyksen alkamisesta.
Ja niinhän siinä kävi, että Jenni synnytti sinä viikonloppuna! Vauva tuli niin vauhdikkaasti, ettei kuvausryhmä ehtinyt perässä!
Maanantaina kuvasimme sitten yhteistapaamisen ilman häntä – yksi tuoli oli tyhjänä. Soitimme Jennille videopuhelun jännittävissä tunnelmissa. Kaikki oli onneksi mennyt hyvin ja Jenni vaikutti onnelliselta. <3

Vauvaan pääsimme tutustumaan livenä, kun Jennin jaksoon kuvattiin minun ja Samin yhteiskäynti. Sami tuli hakemaan minut kotoani ja huristelimme Kärkölään. Oli huikean lämmin toukokuun päivä ja syreenit tuoksuivat ihanasti.
Yhteinen saapuminen ja vauvan ihailu ei kuitenkaan lopulliseen versioon päätynyt, vaan jaksossa nähtiin minun ja Samin erilliset juttutuokiot Jennin kanssa.

Jenni oli ihana, ja Jennin vauva oli myös ihan super-ihana!

Ajelimme puutarhamyymälään, jossa Sami ja Jenni kävivät kukkaostoksilla. Jennillä on kyllä esteettistä silmää, pihalla oli monta kauniisti laitettua penkkiä.
Kaksi kameramiestä ja ohjaaja Henkka seuraavat Samia ja Jenniä

Puutarhalta palatessa banaania poskeen!

Minun ja Jennin kahdenkeskinen keskustelu oli pitkä ja antoisa. Juttelimme äitien yhteistapaamisen missaamisesta ja sen aiheuttamasta ulkopuolisuuden tunteesta, perhesuhteista ja vanhemman roolista, arjen hallinnasta, Jennin omasta nuoruudesta ja tulevaisuudesta.
Tästä kaikesta jaksoon päätyi vain muutama minuutti ja se oli leikattu siten, että omat repliikkini jäivät vähäisiksi. Lopussa kehun Jenniä siitä, miten hienosti hän on alkanut käsitellä elämänsä haasteita. Se kuulostaa vähän hassulta, koska katsoja ei puolestaan ole kuullut siihen liittyvää keskusteluamme.
Jenni on kohdannut lapsuudessaan sellaisia haasteita, joihin ei mitenkään ole voinut itse vaikuttaa. Hatunnosto siitä, että hän on selvittänyt tiensä hienosti tähän päivään ja toimii neljän suloisen lapsen huolehtivaisena äitinä.

Jennin jakso herätti Facebook-päivystyksessäni Toisenlaiset teiniäidit-sivulla monella ärtymystä mm. tupakoinnin suhteen. Sehän ei kuitenkaan millään tapaa määrittele ihmisen vanhemmuutta. Kukaan ei ole täydellinen, eikä sellaista tarvitse edes tavoitella. Syyllistäminen ei asiassa auta. Keskitytään mielummin kannustamaan ja kulkemaan rinnalla, tukemaan.

Kannattaa muistaa, että nämä nuoret ovat rohkeita avatessaan tarinaansa ulkopuolisille. Kunnioitetaan sitä.

Huih, nyt sarja on korkattu. Olipa jännittävää!
Ilta-Sanomat kirjoitti avausjaksosta jutun TÄÄLLÄ , Ilta-Lehti TÄÄLLÄ, Kaleva TÄÄLLÄ, KaksPlus TÄÄLLÄ ja Vauva-lehti TÄÄLLÄ.
Jos et ehtinyt katsoa tätä telkusta, niin klikkaile itsesi Ruutu.fi.
Nähdään ensi viikolla Cristan jakson parissa!

4 thoughts on “Toisenlaiset teiniäidit: neljän äiti Jenni

  1. Heippa! 🙂 Aivan ihana jakso, niin palautti mieleen kaksoissynnytyksen kun olin 21-vuotias. 🙂 Pojat syntyivät vuonna 2008 ja ihana tyttö vuonna 2012. Eikä ikä vielä paina päälle ettenkö haluaisi lisää lapsia. Ikää hurjat 31-vuotta, teen töitä Perhepäivähoitajana, joten vilinää riittää myöskin omienlisäksi.

  2. Elämä vie meitä, tulee asioita vastaan, tulee lapsia, ei tule lapsia. Ei kukaan muu voi määrittää meidän elämänkulkua. Arvostella kyllä voi, mutta ei määrittää. Itse lapsettomana ihmisenä olen jotenkin onnellinen, että hän on saanut lapsia. Olkaa onnellisia ihmiset lapsistanne, kun niitä olette saaneet. Älkää arvostelko toisten elämää.

    1. On totta, että elämän epävarmuuteen joutuu vain taipumaan. Hienoa, että olet onnellinen Jennin puolesta! Arvosteluun liittyy usein jokin työläys sietää itsessä niitä arvosteltuja puolia, ja toiseen eläytymisen vaikeutta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *