Toisenlaiset teiniäidit: Bea, 17v

Suloisen, jo toisen lapsensa saaneen Bean Toisenlaiset teiniäidit-jakso herätti paljon keskustelua jo etukäteen. Onhan 14-vuotiaana äidiksi tuleminen hyvin poikkeuksellista Pohjoismaissa. Teiniäitiyden suurimmat riskit liittyvät kuitenkin nähdäkseni siihen, että yhteisö kääntää selkänsä ja hylkää. Bea kertoi saaneensa somessa paljon haukkuja, jotka olivat satuttaneet häntä. On esimerkiksi käsketty tappamaan oma lapsi. Miten paha mieli siitä tulikaan! Ihan kuin ei olisi ihmisarvoa ollenkaan, kun poljetaan noin törkeällä tavalla, satutetaan ja solvataan sanoilla. Eivätkö ihmiset tule ajatelleeksi, että sellainen on henkistä väkivaltaa – ja vielä alaikäistä kohtaan!
Kuka tahansa tarvitsee tukea lapsen saadessaan, ja aivan erityisesti, jos on itsekin vielä lapsi. En tällä kommentilla kannusta teiniäitiyteen, mutta elämässä vain tapahtuu usein asioita, joita ei suunnittele tiellensä. Siksi tuntui niin hyvältä tutustua Bean perheeseen, joka suojeli ja seisoi hänen rinnallaan järkähtämättä. <3

Lähdin Beaa tapaamaan junalla. Kuvausryhmä soitti minulle junaan, että astuessani ulos, kamera käy. Selvä sitten! Vähän jännitti, lähdenkö ovesta ulos astuessani oikeaan suuntaan, kun ottoja oli mahdollista saada vain yksi. Mutta hyvinhän se sujui.
Päivä oli lämmin, ja päälläni kevyt kesäasu. Aivan superihanat rannekorut sponssasi WDesign Helsinki, kiitos!
Bea oli fiksu ja kypsän oloinen, rauhallinen ja turvallinen äiti pojilleen. Saanut hyvän äitimallin omalta äidiltään.
Tässä kuvasatoa käynniltä (Jostain syystä osa kuvista latautuu ilman välejä, arggh! Sorry, en saanut millään muokattua, mikäliebugi alustaa vaivaa):

 

Asiantuntijakommenteissa jakson lomassa toin esiin, miten käsitellä lapsen kannalta isän puuttumista. Toin esiin, että lapselle voi kertoa asiasta kauniin tarinan. Tällä en toki tarkoittanut, että pitää sepitellä ihan taruja!
Mutta esimerkiksi tähän tyyliin kerrottuna asiassa on lapsen kannalta myönteinen sävy: ”Tapasimme/rakastuimme ja sinä synnyit siitä kauniista kohtaamisesta. Sen jälkeen äidin ja isän ei ole kuitenkaan ollut mahdollista elää yhdessä. Sinusta tuli aarteeni, joka on nyt tärkeintä elämässäni. Isästä minulla ei ole paljon tietoja, kun emme tunteneet kauaa, mutta kerron sinulle kaiken sen minkä tiedän. Hänellä on ihan samanlainen hymy kuin sinulla, ja samanlaiset tummat kulmakarvat. Isän nimi on X ja hän asuu paikassa X ja hänen lempiruokansa on X”.

Kiitos kaikille teille, jotka tulitte Toisenlaiset teiniäidit -facebookiin jakson jälkeen juttelemaan kanssani. Bea sai siellä upeita ja kannustavia kommentteja. Uskon, että kumosimme niillä osan siitä pahasta mielestä, jota hänelle sitä ennen oli kertynyt.
Jos et vielä nähnyt jaksoa, niin Ruudussa löytyy: TÄÄLLÄ.
Jakson ensiesityksen jälkeen puoli tuntia juttelemassa kanssanne Toisenlaiset teiniäidit-Facebookissa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *