Toisenlaiset äidit: toisistaan erotetut Heljä ja Damo

Neljännen kauden viimeinen Toisenlaiset äidit-jakso esitettiin viime viikolla. Nopeasti tämä syksy on kyllä hujahtanut ohi. Kymmenen jaksoa! Jos nämä jäivät näkemättä, niin ei hätää. Uusinnat alkoivat nimittäin pyöriä välittömästi Liv-kanavalla, ja Ruutu.fi-palvelustakin voi ohjelmaa käydä katsomassa!
Pieni haikeus on kyllä mielessä, koska tulevaisuudesta ja sarjan jatkumisesta ei ole vielä mitään tietoa kenelläkään.
Pikkuisia vaatteita eteisen naulakossa
Lila
Matkustin ensimmäisen kerran Hämeenlinnaan tapaamaan Heljää, kun oli alkukesän kaunis päivä. Heljää huolestutti isän puuttumisen vaikutukset lapsen elämään. Vauvan nepalilaista isää ei päästetä maahamme. Turistiviisumikin hylättiin. Aivan sietämättömän epäinhimillistä kohtelua.
Kirjoitin aiheesta myös jaksoon liittyvän vauva.fi- kolumnin. Kirjoitin muutakin, nimittäin hyvin painavan puoltavan lausunnon oleskeluluvan hakemuksen liitteeksi. Painotin lausunnossani lapsen oikeuksia ja vetosin psykososiaalisiin riskeihin, joita tilanne äidin ja vauvan osalta luo. Olen niin, niin, niin pahoillani, että tällaista voi tapahtua Suomessa.

Aurinko paistoi todella voimakkaasti tuona päivänä. Niitä ensimmäisiä kesän kunnolla lämpimiä ja aurinkoisia päiviä. Ei hassumpi työpäivä laiturin nokassa ihanan Heljän kanssa keskustellen. Laitoimme aurinkosuojavoidetta, mutta siitä huolimatta huomasin kaulani palaneen reippaasti, kun pääsin kotiin.
Huolehdi työkaveristasi – suojakertoimet jakoon!

Kotiin päästyäni latasin kuvat illalla koneelle ja hämmästyin melkolailla huomatessani kuvien joukossa kuvaaja Villen ja toimittaja Emmi-Sofian hauskoja selfieitä. He olivat järjestäneet jekun ja lainanneet kameraani salaa. Kyllä nauratti 🙂 Aivan ihania ja hassuja työkavereita!

Vaikka teimme kaikkemme, ei systeemi antanut periksi. Damoa ei saatu Suomeen oman lapsensa syntymää todistamaan. Olin asiasta murheellinen, mutta onneksi Heljällä oli sentään doulat synnytyksessä. Hän koki heidän tukensa ihan korvaamattomaksi.
Elinan syntymän jälkeen tapasimme Linnapuistossa. Hämeen linna oli taas edessämme, mutta toisesta suunnasta. Elettiin elokuun loppua. Ilmassa oli kosteutta ja koivuissa jo muutamia kellertäviä lehtiä.
Elina Gabrielle oli kuin nukke!


Heljä odottelee, että pääsee nyt Nepaliin Elinan kanssa miehensä luo. Toivomme heille kaikkea hyvää ja paljon, paljon rakkautta! Heljä perusti myös Facebook-ryhmän ”Yhdistyneet kulttuurit”, jossa samankaltaisessa tilanteessa oleva voi löytää vertaistukea. Upeaa!
Heljän jakson voit katsoa ruutu.fi-palvelussa TÄÄLLÄ.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *