Toisenlaiset äidit: Marin ja Jonin suurperheen yllätysraskaus

Heissan!

Tällä viikolla nähtiin aika dramaattinen Marin ja Jonin Toisenlaiset äidit-jakso, jossa positiivinen raskaustesti herätti valtavasti tunteita, eikä pelkästään helppoja!

Raskausajan tuki on aivan valtavan tärkeä tilanteessa, jossa ristiriitaiset tunteet ovat korostuneen pinnalla. Sen avulla voidaan auttaa tulevaa suhdetta kehittymään ja ennaltaehkäistä myöhempiä vuorovaikutuksen pulmia.

Isossa perheessä on paljon kuomitustekijöitä, mutta myös paljon rakkautta ja mahdollisuuksia yhteyteen. Halusin esitellä perheelle joitakin Theraplay-aktiviteetteja, joiden kautta voisi saada arkeen lisää iloa tuottavia hetkiä perheenjäsenten välille. Pojat innostuivatkin niistä kovasti ja naurua ja hauskuutta piisasi!

Kuva: Nelonen Media

Marin jaksoon kirjoitin kolumnin mielikuvien merkityksestä raskausaikana. Tämä on yksi ehdottomia lempiaiheitani! Hyvä ystäväni, kollegani Marjo Flykt väitteli aiheesta Tampereen yliopistossa muutama vuosi sitten. Olin silloin mukana ja oppinut Marjolta aiheesta paljon. (Väitöskirja löytyy TÄÄLTÄ, jos joku haluaa tarkemmin vielä itse perehtyä.) Suhde vauvaan syventyy tulevaa mielikuvittelemalla ja tällä on todettu yhteys myös syntymän jälkeiseen vuorovaikutukseen.
Suloinen Springerspanieli Windy
Mari kirjoittelee muuten hyväntuulista Villi Viisikko-blogia Vauva-lehdessä, käykäähän lukemassa ja tutustumassa perheeseen lisää!
Toiselle käynnille mennessäni Joni oli nukkumassa yövuoron päälle, joten tapasin vain Marin ja Viivi-vauvan. He olivat niin hyvinvoivia ja tyytyväisiä, että käynnistä jäi itsellenikin tosi hyvä mieli.
Viivi Viivinen <3

Huikea perhe teillä, Mari ja Joni!
Paljon onnea ja rakkautta toivotellen!
Jakso löytyy Ruudusta TÄÄLLÄ.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

2 thoughts on “Toisenlaiset äidit: Marin ja Jonin suurperheen yllätysraskaus

  1. Aivan upeaa perheen rinnalla kulkemista! Tätä kannattaisis jakaa laajemminkin.
    Hyvää syksyä kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *