Tervemenoa 2019 ja Tervetuloa 2020!

Blogissani on ollut hiljaista – etten sanoisi kuollutta. Kovin monta juttua ja tapahtumaa on nyt jäänyt bloggaamatta. Jo keväästä alkaen, mutta loppuvuotta kohti kiihtyen, on henkilökohtainen elämäni ollut dominoefektin lailla yhtä vastoinkäymisten sumaa ja olen todellakin ollut polvillani sen kaiken edessä. Kiirettä, painetta, epäonnistumisia ja jatkuvaa riittämättömyyden ja alisuoriutumisen tunnetta. Pettymyksiä, lamaannuttavia menetyksiä, luopumisia, raastavaa huolta ja surua. Unettomuutta. Fyysisiä kremppoja ja vaivoja. 

On ollut tarpeen kohdistaa voimavarat ihan vain arjessa ja perustehtävässä selviämiseen. 

Mutta jospa oman elämän maanjäristykset olisivat nyt taas tällä erää tässä ja saisin vähitellen kulkea uusia, lempeämpiä aikoja kohti. (Ainakin olen oppinut varmuuskopioimaan, varmuuskopioimaan ja varmuuskopioimaan tiedostojani).

Tämän aallon pohjalta ylöspäin hitaasti rämpiessä täytyy ihan muistuttaa itselleen, että tarjoilihan kulunut vuosi minulle myös aivan ainutlaatuisia uran kohokohtia. 

2019 huippuhetkeni työn saralla oli ilman muuta minun ja lastenpsykiatri Janna Rantalan Mitä ihmettä? Opi ymmärtämään lapsesi mieltä-kirjan julkaisu ja julkaisujuhlat tammikuussa. Kirja poiki vuoden mittaan monta kivaa yhteydenottoa ja työtilaisuutta. Miten hykerryttävää, että se tuntui todellakin löytävän lukijansa. 🙂

Kevään 2019 ajan Suplassa julkaistiin Vauvakuiskaajat-podcastia –  hirvittävän muikea ja uniikki juttu sekin. 

Ja kesällä 2019 kuvattiin uusi kausi Toisenlaisia teiniäitejä, mikä oli aivan mahtavan innostavaa. Reissasin pitkin Suomea ja nautin siitä, että minulla oli joka päivä aivan mielettömän mukavat työkaverit!

Iloa elämääni tänä vuonna ovat (työläydestään huolimatta) tuoneet myös Helsingin yliopiston psykoterapeuttiopintoni, jotka alkavat olla jo melkolailla puolessavälissä. On ollut superinnostavaa oppia uutta ja saada hypätä kunnolla syviin vesiin mielen ja vuorovaikutuksen aina niin mielenkiintoisiin kiemuroihin itseä viisaampien johdolla.

Kiitollisuus onkin yksi suurimmista ainakin minua vastoinkäymisissä pinnalla pitävistä tunteista, ja syitä kiitollisuuteen on onneksi valtavasti. Te, kaikki ihanat, erityiset, tärkeät asiakkaani, lukijani, someseuraajani ja verkostoni, teitä on paljon! Viestinne ja palautteenne ovat lämmittäneet sydäntäni enemmän kuin tiedättekään. Niin nöyränä osallistun mielessänne olevaan. Niin monta sykähdyttävää ja sielua repivää tarinaa on kerrottu, niin monta isompaa ja pienempää haavaa katsottu ja kestetty yhdessä. Koen olevani kovin etuoikeutettu saadessani tehdä tätä syvästi merkityksellistä työtä. 

Kiitokset luottamuksesta ja yhteistyöstä, yhdessä ja erikseen: 

Pikkujätti Järvenpään asiakkaat ja iki-ihana henkilökunta. Isojakin huolia käsiteltiin psykologin huoneessa tänä vuonna, mutta moni tilanne myös onneksi helpottui. 

Terveystalo Flamingon ja Kaaren asiakkaat sekä henkilökunta, erityisesti Roosa – ja sori Teemu O, että valtasin usein kiireisenä huoneesi.

Kiitos erityisen paljon Mannilantien koulutusvaiheen psykoterapia-asiakkaani! Teitä olen tavannut viikottain läpi vuoden. Antoisaa ja opettavaista. Kiitos myös vuokraisäntä Antti-Jussille!

Kiitos etäasiakkaani ympäri Suomen – on ollut hienoa todeta, kuinka hyvin videovastaanotto voikaan toimia! Kiitos Solki.live, ja Ollipekka K, tämän tekniikan taustaguruni!

Kiitos rakas ystävä Janna Rantala sekä Gummerus Kustannus – vuoteen sisältyi monta mielekästä yhteistä tapahtumaa. Olen todella kiitollinen siitä, kuinka kivasti pidätte ”kirjailijaperheestänne” huolta!

Kiitos Suomen Theraplay-yhdistyksen hallitus – yhdessä hoidettiin upea kansainvälinen 20-vuotisjuhlaseminaari järjestelyineen onnistuneesti maaliin, perushallitustyön lisäksi – hyvä Me! 

Kiitos Nelonen Media! Kiitos Aito Median Toisenlaiset äidit-työryhmä sekä tämän kauden teiniäidit. Kesätyöni oli jälleen kerran parasta ja kivointa ikinä, enkä malta odottaa, että saamme nähdä valmiit jaksot LIV-kanavalla toivottavasti jo pian. Rohkeista osallistuneista äideistä tuli erityissuojattejani. Etukäteis-Murrr, jos kukaan uskaltaa lähteä puhumaan heistä mitään pahaa. 

Kiitos Vauva-lehti!

Kiitos Lapsimessut! Oli suuri ilo puhua Key Note Speakerina huhtikuussa.

Kirjamessut – unohtumaton tapahtuma!

Kiitos Oppi & Ilo!

Kiitos OP-vakuutuksen Jukka H: sinulle on aina poikkeuksellisen mukava soittaa – kiitollinen sparrailustasi ja leppoisan ystävällisistä keskusteluista.

Niki Strbian – we sure had fun again this year!! Let’s make sure we work together in 2020! (all photos on this post are by Niki)

Kiitos Kotoraitti ja Seinäjoen alueelliset lastensuojelupäivät!

Kiitos Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Seinäjoen pikkulapsipsykiatrian poliklinikka, Vaasan lastenpsykiatrian psykologi, sekä Kokkolan lastenpsykiatrian Theraplay-terapeutit. Olen ilolla toiminut taitavassa porukassanne työnohjaajana!

Kiitos Keravan neuvolan terveydenhoitajat, perhetyöntekijät ja neuvolapsykologi!

Keravan lastensuojelu – kiitos Leena, ja specialterveiset Katille, jonka kanssa yllättäen törmätessämme taisimme molemmat ilahtua yhtä paljon!

Savitaipaleen MLL:n paikallisyhdistys – polttelin jouluna teiltä saamiani kauniita kynttilöitä!

MLL:n Tuusulan paikallisyhdistys – kiitos Tuulikki!

MLL:n mentalisaatio-tiimi

MLL:n auttavien puhelinten vapaaehtoiset ja tiiminvetäjä Tatjana Pajamäki

Päijät-Hämeen neuvolapsykologit

Päijät-Hämeen lastenpsykiatrian psykologit

Nurmijärven neuvolapsykologi

Nurmijärven varhaiskasvatuspsykologi

HDL:n  Theraplay-työryhmä – pus!

HDL:n Lapsi-ja perhetyön asumisen tuen työryhmä

Oulunkylän ensikoti – erityiskiitos aina lämminhenkisestä vastaanotosta. Teille tullessa on aina kahvimuki kädessä alta aikayksikön ja monta iloista ilmettä vastassa. Ihanista vauvaperheistä puhumattakaan!

Kanta-Hämeen lastenpsykiatrian poliklinikka: kiitos Anu!

Kokkolan ensi- ja turvakodin toiminnanjohtaja Marita sekä yksiköt Iida ja Liina – monen vuoden yhteistyömme on ollut koskettavaa ja antoisaa. Teille on niin mukavaa ja sanoisinko- kodikasta- tulla. Olette ihania!

Porin perheneuvola – kiitos innostuksesta mentalisaatioon!

Porin ensi-ja turvakotien väkivaltatyön yksikkö – kiitos traumateemaisesta yhteistyöstä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin lastenpsykiatrian työryhmä – ihanat, sydämelliset jyväskyläläiset  – vähän on ollut turbulenssia, mutta yhteistyömme jatkuu 2020, eläköön!

Babyfit.fi – ei mitään uutta projektia olisi tiedossa ensi vuonna?  Niin kivaa oli, että jatkoa halutaan, please! 😉

Tukeavanhemmille.fi – kiitos Hanna, ja hyvää jatkoa tulevaan!

Kiitos Hyvinkään perheneuvola, Hyvinkään neuvolapsykologi, ja Hyvinkään avohuollon lastensuojelu. Theraplay olkoon jatkossakin tärkeä osa työtänne.

Professio Suomi / Coronaria: kiitos Sakari! Ja kiitos kaikki Espoon ja Oulun koulutuksissani käyneet! 

Ensi-ja turvakotien liiton eroseminaari. Tämä oli maaliskuun sykähdyttävin tilaisuus. Kiitos Johanna V, Päivi, Maarita ja muut. Oli mukavaa tavata tilaisuudessa yliopistoaikainen opettajanikin Johanna Terävä!

Kiitos Heli M ja Jyväskylän yliopisto! Olen todella otettu kunniasta saada puhua alumnipäivillä ja ikuisesti kiitollinen saamastani alumni-paidasta, joita ei saa kaupasta – se pitää kuulemma ansaita. 

Raahen seudun hyvinvointiyhtymä ja Voimaannu vanhempana-toiminta: valtava kiitos ystävällisestä vastaanotosta ja jopa pienestä turistikierroksesta Raahessa, Elina K!

Kiitos Kustannus Mäkelä, sekä Henna ja Sirpa – ensi vuonna vihdoin julkaistaan pitkään hautomamme yhteisprojekti!

Adoptioperheet ry 

Espoon lastensuojelun perhehoidon yksikkö

Tampereen perheneuvola

Karviaisen perheneuvola

Tuusulan perheneuvolan Theraplay-työryhmä

Tuusulan Jokelan perheneuvolan psykologi

Vantaan psykososiaaliset palvelut

Eestinkallion koulu

Kiitos ryhmäläiset Helsingin yliopiston integratiivisessa psykoterapiakoulutuksessa, kouluttajat ja työnohjaajani Harri, sekä työnohjausryhmäni ja kirjallisuusryhmäni.

Kiitos koko vuoden ajan tärkeästä henkisestä tuesta Theraplay-kollegani Nina ja Johanna!

Kiitos kaikki toimittajat, joiden kanssa tänä vuonna syntyi lukuisia tärkeitä ja oivallisia juttuja lehtiin ja nettiin.

Kiitos Pariisiin suomalaiskoululle, josta sain mukavia kannustusviestejä syksyllä ja kuulin siellä asti olevan MindLink-blogin lukijajoukkoa. Vau! 

Kiitos uusi kirjanpitäjäni Anneli – toivon, että kestät minua, vaikka välillä sähköposteihisi vastaamiseni on, noh … kestänyt. 

Kiitos myös psykoterapeutilleni Liisalle, jonka lepotuolissa päättelin kesällä 2019 kahdesti viikossa kolmen vuoden ajan toteutuneen psykoterapiani. On ollut kyllä totuttelemista elää ilman sitä…

Kiitos tietysti myös ystävät sekä ihanat, fiksut ja maailman rakkaimmat omat lapseni, jotka pitävät huolen siitä, että laskeudun melko usein työasioista omaan arkeeni, siihen tärkeimpään, läsnäoloon vanhempana (aina en todellakaan laskeudu, vaan olen myös inhimillinen, töihin iltamyöhään uppoutuva, stressaantunut ja koulun viestejä säännöllisesti unohteleva vanhempi, joka selviää nipinnapin lastensa ruokahuollosta).

Minä olen niin valmis siirtymään uuteen lukuun, uudelle vuosikymmenelle. Joulukoristeet on kerätty pois, kaikki on valmiina, siis tule kevät, tule pian!

Toivotan teille kaikille sydämeni pohjasta hyvää ja onnekasta uutta vuotta 2020! Leea

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *