Oman onnensa nojaan jäänyt blogi ja kuulumiset monen jännän ääreltä

Olen palannut kesälomalta töihin. Jäi muuten koko loman alkaminen ja sen kesto täällä ilmoittamatta, pahoittelut jos ja kun olisitte sitä tietoa kaivanneet! Pientä rosoisuutta ja epätäydellisyyttä, mutta ehkäpä silti kyllin hyvin erilaisten hallinnollisten ja tiedotusasioiden kanssa täällä pärjäten. Sellaisesta otteestahan usein asiakkaidenikin kanssa käyn keskusteluita. Että onko paineiden keskellä jotain, mitä voisi laittaa syrjään tai hoitaa pienemmällä liekillä? Tervettä itsekkyyttä ja tilan raivaamista elämän tärkeille asioille.

Keväällä tämä kirjoitusharrastukseni tosiaan katkesi kuin kananlento. Olin itselleni lempeä ja keskityin olennaiseen. Sivuille tipahteli asioita, jotka eivät olleet välittömästi hoidettavia. Niinpä minulla onkin jemmassa monta haastattelua ja juttua keväältä, joista bloggaan ketsuppipulloilmiönä nyt, kun inspiraationi tähän kirjoittamiseen taas sykkii. Watch out!

Kliinisen työn osalta koen tällä hetkellä eläväni jonkinlaista välivuotta, kun pidän psykoterapiavastaanottoani kollegaltani alivuokratussa huoneessa Keravalla. Se on tosiaan väliaikaisratkaisu. Näillä näkymin vuodenvaihteessa 22/23 saan ikioman tilani vihdoin käyttööni (enää neljä kuukautta!). En malta odottaa, että voin kantaa sinne mieleiseni nojatuolit, pehmeän maton ja terapeutin vastiksen olennaisen, eli nenäliinat asiakkaille kauniisti esille aseteltuna. Juurtuminen pysyvään omaan työhuoneeseen on ajatuksena turvallinen ja kutsuva. Se on minulle myös monien vuosien suurensuuren haaveen toteutuma, ihan valtaisan merkityksellinen saavutus ja kohde. Lämmin kiitos kaikille asiakkailleni, jotka olette jaksaneet kulkea viime vuodet Järvenpää-Kaari/Flamingo-Kerava- seilaukseni rinnalla ja löytäneet tienne uusiin osoitteisiini. Helsingin tukikohta on ihan pian totta. Jännää!

Psykoterapiapaikkani pitkiin hoitoihin ovat täynnä, enkä valitettavasti ota nyt uusia asiakkaita jonoon. Lyhytpsykoterapiat, 10-15 käyntiä, alkavat ja päättyvät nopeammissa sykleissä, joten niistä voi aina kysellä (sähköpostitse leea@mindlink.fi). Toimii etänä tai läsnä. Lisäksi pidän viikottain muutamia tyhjiä slotteja kalenterissa psykologin akuuttiaikaa tarvitseville ja sellaisille asiakkailleni, jotka haluavat käydä silloin tällöin, ilman vakiaikaa.

Aikuiset & nuoret – psykoterapiavastikseni lisäksi vastaanotan edelleen puolikkaan päivän ajan viikottain kaiken ikäisiä lapsia, nuoria ja perheitä Pikkujätti Järvenpäässä. Rakas lastenpsykologin työni, jota haluan siellä jatkaa. Pikkujätti on aivan ihana ja olette niin lämpimästi tervetulleita sinne! Ajanvaraukset netissä TÄÄLLÄ.

Syksyllä -22 jatkan monen tutun työryhmän ja psyko-ammattilaisen työnohjaajana. Myös muutamia uusia sopimuksia on solmittu ja edessä on uusia tuttavuuksia. Olen otettu luottamuksestanne ja arvostuksestanne. Koulutuksia ja luentojakin on syyskalenteriini monipuolisesti rustattu, ja pääsen taas vähän matkustamaan ympäriinsä. Niin upeaa saada palvella teitä asiantuntijana tälläkin saralla. Myös Suomen Theraplay-yhdistyksen hallituksen työt ja kokoukset pistävät välillä vähän vipinää kalenteriini.

Telkkarihommien jatkumisesta minulta kysellään edelleen aina välillä. Valitettavasti tähän liittyen There are no news. Toisenlaiset äidit– ja Toisenlaiset teiniäidit -ohjelmien neljä kautta ovat edelleen katsottavissa Ruutu-fi-palvelussa, mutta uusien kausien kuvaamisesta ei ole ollut mitään puhetta. Veikkaan vahvasti, että ne jäivät tähän. Ihan vaan, koska aika aikaansa kutakin. Nuo työt olivat minulle tosi antoisia, ja bloggasin jokaisesta jaksosta aikoinaan. Löydät ne halutessasi tuolta blogin tunnisteista (Toisenlaiset teiniäidit, Toisenlaiset äidit).

Samiin törmäsin kuitenkin sattumalta tänä kesänä Tikkurila festeillä. 🙂

Jotkut asiat ne sitten saavat jatkoa uudella sykkeellä. Sain kunnian toimia tärkeän Minulta Sinulle-podcastin hostina viiden jakson osalta muutama vuosi sitten, ja nyt näille ollaan tekemässä jatkoa! Nauhoitukset ovat jo pian, ja ilmoitan heti kun uudet jaksot ovat kuunneltavissa. (Myös aiemmin juontamani Vauvakuiskaajat -podcast on muuten edelleen aivan kuranttia kamaa, Suplassa TÄÄLLÄ!)

Uhmasta yhteyteen-verkkokurssi laitettiin keväällä lepäämään suorasta kuluttajamyynnistä – ehkä huomasittekin? Sen osalta on nimittäin tulossa yhteistyöjuttuja, joista kerron tarkemmin syksyn aikana. Syksyllä tulen kertomaan myös muita ISOJA UUTISIA minun ja lastenpsykiatri Janna Rantalan uusista yhteisistä kuvioista – jotain ihan varmasti monelle kiintoisaa ja odotettavaa! Tiedonjanoisimmille vinkkaan, että Insta-storyjani @leea.m kannattaa seurata maanantaina 22.8.22; se lienee ensimmäinen kanava, jossa tiedotamme jee!

Minun ja lastenruonoilija Sirpa Sironen-Hännisen taannoinen Hellästi hellien-kirja on ollut kovin suosittu ja kiitelty! Meillä onkin tästä innostuneina Sirpan kanssa ollut vuoden mittaan uusi käsikirjoitusprojekti yhdessä kuvittaja Henna Ryynäsen kanssa. Enempää en voi vielä kertoa, mutta toivotaan, että asia pääsee päivänvaloon jo lähiaikoina.

Ja vielä eräs asia. Tavoitteeni on jollain lailla uusia verkkosivujani. Jos tiedät hyvän suunnittelijan, pistä viestiä. Haaveissa olisi freesatut, modernit, toimivat sivut tämän syksyn aikana. PR-kuvien uusiminen onkin jo aikataulutettu. Pontta bloggaamiselle! Muttamutta… jos en sittenkään ehdi tai jaksa, niin tämähän siirtyy aivan vaivatta 2023 listalle.

Ja entä minun henkilökohtaiset kuulumiseni? Kaikki päällisin puolin oikein hyvin. Summer of love. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *