Unikouluvastaanotto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikkujätin Unikoulu-esitteet ovat tulleet painosta ja sain kuluvalla viikolla niitä ensimmäisen kerran hypisteltäväkseni. Kannatti odottaa – niistä tuli todella kivan näköisiä! Esitteitä lähtee jakoon ainakin Keski-Uusimaan neuvoloihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Unikoulussa saa tietoa lapsen unen rytmistä ja laadusta. Toisinaan vanhemmalle syntyy oman väsymyksen pauloissa epärealistisia odotuksia vauvan nukkumisen suhteen ja normaalia univaihtelua ja siihen vaikuttavia asioita on hyvä ymmärtää. Käydään yhdessä läpi konkreettisisia toimintoja ja ohjeita päivä- ja yöajan osalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mistä muista asioista psykologin kanssa Unikoulussa sitten keskustellaan?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten varmasti jokainen valvonut äiti ja isä tietää, lapsen uniongelmat haastavat vanhemmuutta erittäin voimakkaasti. Lapsen ja vanhemman välinen vuorovaikutus saattaa vaikuttaa nukkumiseen ja sitä on tärkeä asettua tarkastelemaan. Vanhemmalla saattaa itse myös olla huomaamattaan vaikeus erota vauvasta ja sietää erillisyyttä. Vanhempien parisuhteen tilaa pohditaan, sekä kummankin vanhemman omaa psyykkistä vointia. Perimän ja temperamentin osuutta tarkastellaan. Olennaista on myös asettua pohtimaan vauvan kokemusmaailmaa.
Kauniita unia! Zzz….

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *