Toisenlaiset teiniäidit: sijaisperheessä kasvanut Suski

Suskin Toisenlaiset teiniäidit-jakso avasi meille nuoren äidin rankat taustat ja – kaikeksi onneksi – toiveikkaan tulevaisuuden. Suskin lapsuus oli todellakin ollut rikkonaista ja hän oli ikään kuin joutunut vanhemmaksi omalle vanhemmalleen. Sisko ja lempeä oma mies olivat kuitenkin nyt tukena ihanasti. Rohkea Suski, kiitos että kerroit tarinasi!

Siksikin niin tärkeää tehdä tätä ohjelmaa, että näistä asioista puhuttaisiin avoimemmin. Kirjoitin joskus muinoin blogissakin siitä, kuinka valtavan usein kuulen vastaanotollani ihan tavallisten ihmisten murheita. Ne eivät päällepäin näy. Se ihan tavallisen näköinen, tavallinen naapuri, viereisessä kahvilan pöydässä istuva tai kaupassa samaa tomaattilaaria kanssasi hamuileva henkilö saattaakin kantaa sisällään historiaa, jossa onkin aivan mielettömiä haavoja.

”Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.”

Matkustin Porvooseen jututtamaan Suskia. Ehdin kuvauspäivän aikana pyörähtämään myös vanhassa kaupungissa ja nauttimaan kahvit Porvoon paahtimossa. Suosittelen!

Alkoholistivanhempien perheessä kasvaminen aiheuttaa lapselle yleensä senkaltaista turvattomuutta, mikä traumatisoi – se jättää pitkäaikaiset jäljet. Vielä aikuisenakin toisten ihmisten alkoholin käyttö on tyypillisesti heille traumatriggeri ja siitä voi seurata suurta ahdistusta. 

Lapsuudessa koetut traumat eivät katoa. Ne kulkevat mukana ja voivat aktivoitua monissa elämäntilanteissa, jotka muistuttavat menneistä. Mutta traumoja voi kyllä ikään kuin kesyttää ja niiden kanssa voi oppia elämään.Terapeuttinen traumojen käsittely voi vapauttaa tuntemaan erilaisia patoutuneita tunteita ja auttaa hyväksymään ne vaikeat tapahtumat osaksi omaa elämänhistoriaa. Tästä seuraa sitten vähitellen uudenlaista turvallisuutta oman mielen suhteen ja kykyä suuntautua tulevaisuuteen. 

Suski juttelee ohjaaja Helenan kanssa.
kuva: Nelonen Media / Joonas Silvola
My crew: Helena ja Joonas <3

Suskin jakson voit katsoa Ruutu.fi:ssa TÄÄLLÄ. Kaikkea hyvää jatkossa sinne!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *