Toisenlaiset äidit 4: Minttu ja Hannu

Toisenlaisten äitien tämän viikon jaksossa nähtiin Minttu ja Hannu – mikä hurmaava pariskunta! Miten hyvin koskettava jakso!
Minuun teki suuren vaikutuksen heidän välillään näkynyt hyvä suhde; turvallisuus ja asioiden jakaminen. Vaikeat asiat voivat vahvistaa, jos niiden kanssa ei jää yksin, ja mielestäni tämä näkyi heissä. Jaksoon liittyvän vauva.fi-kolumnini halusin sen takia kirjoittaa suuresta rakkaudesta, vaikka kilpailevana aiheena pyörittelinkin ensin mielessäni surun käsittelyä.
Ensikäynnille saapuessani ulkona oli todella hyytävä kevätpäivä. Asiantuntijahaastattelua kuvatessa sain voimakkaasti rauhoittaa kehoani, etten olisi tärissyt. Kotimatkalle päästyäni piti laittaa auton penkinlämmitin täysille. Kyllä Suomen kevät on välillä aika karu!
Kuva: Nelonen Media
Toisella käynnillä oli jo kesä ja lämmintä. Oli aivan ihanaa tavata tämä perhe uudelleen nyt vauvan kanssa. He olivat hyvin onnellisen ja tyytyväisen oloisia. Mintun ja Hannun suhde vaikutti entisestään syventyneen.

Uusimmat vuorovaikutustutkimukset ovat kohdistuneet juuri siihen, miten parisuhde vaikuttaa vanhemmuuteen. Selvää niiden perusteella on, että hyvä parisuhde heijastuu hyvänä vanhemmuutena. Ei sitä siis turhaan sanota, että ”parisuhde on lapsen koti”. Vanhemmuuteen siirtymä voi aiheuttaa konflikteja parisuhteelle, joskin myös syventää sitä. Kahden suhteesta siirrytäänkin kolmioasetelmaan, jossa aina joku voi kokea itsensä ulkopuoliseksi. Triadinen kyky huomata asiat sekä puolison, että lapsen näkökulmasta, vaalii kaikkien osapuolten hyvinvointia.  Parisuhdetyytyväisyys heikkenee tutkimusten mukaan lapsen syntymän myötä, mutta ennen lasta koettu tyytyväisyys ennustaa, miten tyytyväisiä ollaan lapsen synnyttyä.

Sabina oli aivan käsittämättömän kaunis lapsi. En ole koskaan, ikinä nähnyt niin upeita ripsiä yhdelläkään vauvalla!
Tässä kuvia toisen käynnin kuvauksista:

Sabina ja ne ripset
Siis katsokaa nyt! <3

Kuva: Nelonen Media

Paljon onnea suloiselle perheellenne Minttu, Hannu ja Sabina! <3

Jakson voit katsoa Ruudusta TÄÄLLÄ.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *