Miten mielenterveys rakentuu ja vahvistuu nuoruusiässä? – Teinin mieli-kirja ilmestyy 12.1.24

Tässä Gummeruksen 14.12.2023 julkaisema ennakkotiedote, joka lupailee inspiroivaa tammikuuta kaikille nuorten kanssa eläville ja toimiville.

Miten mielenterveys rakentuu ja vahvistuu nuoruusiässä? – Lastenpsykiatri ja psykologi kirjoittivat nykytutkimukseen pohjaavan opaskirjan kaikille nuorten kanssa eläville ja toimiville

Mikä kuuluu ikään ja milloin on syytä huolestua? Entä mitä sitten pitäisi tehdä? Miten rakentaa nuorta tukevaa vuorovaikutusta? Teinin mieli – Opi ymmärtämään nuorta (Gummerus) on psykologi ja psykoterapeutti Leea Mattilan sekä lastenpsykiatri ja perhe- ja paripsykoterapeutti Janna Mannisen kirja murrosikäisten vanhemmille, isovanhemmille ja läheisille sekä opettajille ja kaikille nuorten parissa työskenteleville. Kirja auttaa ymmärtämään nuorta ja tukee sekä neuvoo, kun huoli herää. Teinin mieli ilmestyy 12.1.2024.

Räjähtelyä ja vetäytymistä, muutoksia perhe- ja ystävyyssuhteissa, nukkumista ja valvomista, seksuaali- ja sukupuoliasioiden pohtimista, seurustelua ja sydänsuruja. ”Nuoren kehitykselle on valtava merkitys sillä, miten me aikuiset suhtaudumme ikään kuuluviin riemuihin ja suruihin”, kirjoittavat Mattila ja Manninen.

Kirja tukee ja neuvoo, kun on huoli nuoresta. Koskee se sitten päihteitä, velttoilua tai ylisuorittamista, masennusta, viiltelyä, raivokohtauksia tai nuorisopsykiatrista hoitoa.​​

Teos pohjaa mentalisaatioteoriaan eli kykyyn ymmärtää omia tunteita​ ja reaktioita sekä eläytyä toisen mieleen. Mattila ja Manninen ovat kirjoittaneet mentalisaatioteoriaan pohjaten myös pienten lasten vanhemmille ja kasvattajille suunnatun tietokirjan Mitä ihmettä? Opi ymmärtämään lapsesi mieltä (Gummerus, 2019)

Janna Manninen (ent. Rantala) on lastenpsykiatri, pari- ja perhepsykoterapeutti sekä kolmen teinin inhimillinen uusparisuhteessa elävä äiti. Vastaanottotyön lisäksi hän työnohjaa, kouluttaa ja kirjoittaa. Jannalta on julkaistu aiemmin myös teokset Äiti, älä tottele (Gummerus 2014) ja Parintaju (Gummerus 2016).

Leea Mattila on psykologi sekä aikuisten ja nuorten psykoterapeutti. Hänellä on kaksi teini-ikäistä lasta ja kumppani omine teineineen. Leea pitää vastaanottoa kaikenikäisille, työnohjaa lasten ja perheiden parissa työskenteleviä ja kouluttaa erityisesti vuorovaikutus- ja vanhemmuusaiheista. Hän kirjoittaa myös MindLink-blogia.

Leea Mattila ja Janna Manninen: Teinin mieli – Opi ymmärtämään nuorta

252 sivua
Myös äänikirjana, lukija Anniina Piiparinen

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
Eeva Herrainsilta, viestintäpäällikkö, p. 040 514 6360, eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *