Kun lapsi valittaa tylsyyttä

Lokakuun -21 Meidän perhe-lehdessä julkaistiin juttu lapsen tylsyyden kokemuksista ja niihin reagoimisesta. Siellä on taas eräs tuttu tyyppi asiantuntijana kommentoimassa asiaa. Artikkeli löytyy diginä TÄÄLLÄ (maksumuuri :/ ).

Olen aiemminkin vastaillut toimittajien kysymyksiin lapsen tylsyydestä, mm. Kodin kuvalehteen. Aihe onkin tänä päivänä hirmu tärkeä, kun tylsyydelle jää helposti melko vähän tilaa monien digilaitteiden ärsyketulvassa. Kuitenkin nykyisen tietämyksemme mukaan tunnesäätely kehittyy vain suhteessa toiseen ihmiseen. Inhimillisen vuorovaikutuksen sijaan digiärsykkeisiin suuntautuminen ei välttämättä siis palvele lapsen kehitystä. Hyvä renki, huono isäntä -ajattelu sopii tähän kuin nenä päähän!

Bloggaamiseni on muuten tänä syksynä jäänyt monien kiireiden jalkoihin ja olen lähinnä postannut haastattelureferaatteja. Kaipaan pientä uudistumista… jospa saisin ensi vuoden aikana hieman uudistettua sivujani ja sitä kautta löytyisi myös uutta intoa kirjoitella monenkirjavia ajatuksiani tänne.

Marraskuusta näyttää kalenteria katsoessa tulevan vuoden kiireisin ja työläin kuukausi. Vaikuttaa vähän siltä, että täällä blogin puolella saattaa siis hiljaisuus jatkua. Ensi viikolla on tulossa mm. valtakunnalliset Parisuhdepäivät!

Jaksamista pimeyden keskelle, ihmiset!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *