Kuluttajansuojalain piirissä olevien yritysten tiedonantovelvoite

Tiesittekö, että psykologipalvelut ovat kuluttajansuojalain piirissä, kun niitä myydään yksityishenkilöille kuluttajina.
Kuluttajansuojalain piirissä olevia yrityksiä koskee uusi tiedonantovelvoite, joka perustuu EU-sääntelyyn, eikä siitä voitu kansallisesti poiketa. Asiasta on lisätietoa kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilla (http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/riidanratkaisuelimista-kertominen/).
Ammatinharjoittajien on lisättävä verkkosivuilleen huomautus, jossa todetaan, että erimielisyystilanteet voidaan saattaa kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.  Tässä tuon velvoitteen täytäntöönpano MindLinkin osalta:
Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).
Byrokratian rattaiden välistä terveisiä lähettäen 🙂
– Leea

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *