Palvelut yksityisasiakkaille

Psykologipalvelut kaikenikäisille lapsille, nuorille ja aikuisille sekä perheille

Verkkokurssi: Uhmasta yhteyteen eli näin opit rauhoittamaan lapsesi uhman

Verkkokurssiini pääset TÄSTÄ LINKISTÄ.

Tämä minun ja lastenpsykiatri Janna Rantalan tekemä videoverkkokurssi tulee tueksesi, kun:

  • haluat toimia kaikenikäisten lasten uhma- tai kiukkukohtauksissa tavalla, joka edistää lapsen kehitystä 
  • olet huolissasi oman pinnan katkeamisesta
  • olet eri mieltä kumppanisi kanssa lapsen kasvatuksesta näissä tilanteissa 
  • olet ylipäätään kiinnostunut lapsen mielen kehityksestä ammatillisesti tai omassa elämässäsi 
  • haluat lisätä arkeenne hyviä hetkiä ja vahvistaa suhdetta lapseen.

Somessa: #uhmastayhteyteen

Koulutusterapia (aikuisten ja nuorten yksilöpsykoterapia, integratiivinen viitekehys

Olen psykoterapeuttikoulutuksessa (Helsingin yliopisto, 2018-2021). Teen koulutukseeni liittyviä psykoterapioita, jotka ovat kestoltaan min. 20 käyntiä toteutuen kertaviikkoisena. Koulutusvaiheen terapia on asiakkaalle edullista (65eur/käynti). Koulutusvaiheen terapiasta ei myönnetä asiakkaalle Kela-korvauksia.

Lue lisää tästä blogipostauksesta. PAIKAT OVAT TÄYNNÄ TÄLLÄ HETKELLÄ.

Psykologin vastaanotto

Terveystalon ja Pikkujätin vastaanotollani saa neuvontaa, ohjausta ja fokusoitua tukea tai ihan vain tilaa keskustella ja tutkia mieltä askarruttavia asioita. Kartoitetaan tilanne ja suunnitellaan yhdessä kanssasi juuri Sinulle sopiva tuki. Tarvittaessa autan eteenpäin sopivaan suuntaan.

Asiakkaakseni voi hakeutua minkä tahansa ikäinen lapsi, nuori, aikuinen, vanhempi, vanhemmat tai perhe. Vastaanotan myös työterveysasiakkaita.

Pikkujätti Järvenpään vastaanottoni verkkoajanvaraus tästä tai p. 010 380 8000 (Puhelun hinta on 0,08 €/min + paikallisverkkomaksu tai matkapuhelumaksu).

Terveystalo Kaaren ja Flamingon vastaanotolle ajanvaraus tästä tai p. 030 6000 (Puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min matkapuhelinliittymästä). Ajan Terveystaloon voit varata myös Oma Terveys 24/7-mobiilisovelluksella.

Vastaanottokäynnit ovat 45 minuutin pituisia. Yhden käynnin hinta on paikasta riippumatta 105 euroa + toimistomaksu (vakuutus- ja työterveysasiakkaat erillisten sopimushintojen mukaan).

Theraplay

Theraplay on vuorovaikutushoitoa, johon lapsi ja hoivaaja osallistuvat yhdessä. Se voi toteutua kotikäynteinä tai paikallisen sote-yksikön tiloissa pääkaupunkiseudulla. Kysy maksusitoutumusta kuntasi sosiaali- tai terveydenhuollosta.

YLEISIÄ TULOSYITÄ VASTAANOTOLLENI:

Psyykkinen kärsimys, kriisit ja elämäntilanteet

Elämässä voi tapahtua asioita, joiden vuoksi mielen valtaa esimerkiksi epävarmuus, avuttomuus, pelko tai toivottomuus. Ihmissuhteissa koetut pettymykset tai eletyn elämän kuorma saattaa alkaa tuottamaan hätää. Älä jää silloin yksin! Keskusteluapu tarjoaa mahdollisuuksia kasvaa ihmisenä ja voida paremmin. Avun hakeminen ei ole heikkoutta, epäonnistuminen tai häpeä, vaan ihmisen sisäistä vahvuutta, tervettä kykyä tukeutua toisiin ja oikeutta hyvinvointiin.

Raskausaika

Raskaus on herkkää aikaa ja valtava siirtymä elämässä. Vanhemmaksi kasvamisen ristiriitaiset tunnelmat tai raskauden psyykkinen kuormittavuus saattaa joskus yllättää, vaikka muuten asiat olisivatkin hyvin. Raskausajan masennus on yleistä. Suhdetta syntyvään lapseen saattaa olla vaikea löytää, se saattaa olla huoliväritteinen tai pelkästään kielteiseltä tuntuva. Synnytys voi eri syistä myös pelottaa. Ota yhteyttä, tilannetta voidaan helpottaa!

Vauvojen ja pikkulasten kehitykselliset vaiheet. Unikoulu

Pikkulapsivuosiin liittyy monenlaisia vaiheita. Esimerkiksi syömiseen, siistiksi oppimiseen, vuorovaikutuksen haasteisiin ja kehityksen ikätasoisuuteen liittyvät huolet ovat yleisiä. Psykologin apua kannattaa myös harkita päiväkodin tai neuvolan ilmaistua huolta lapsesta. Vauva- ja taaperoikäisten uniongelmiin on tarjolla yhdessä Pikkujätin lastenlääkärin kanssa toteutettava unikouluohjaus, johon kuuluu laaja lastenlääkärin tutkimus, psykologin yksilöllinen ohjauskäynti ja psykologin seurantakäynti.

Koululaisten ja nuorten oireet

Keskittymispulmat, käytöspulmat, kommunikaatio, ahdistuneisuus, mielialaongelmat, pakko-oireet tai -ajatukset, kaverisuhteet ja oppimiseen liittyvät asiat ovat usein keskeisiä tämän ikäisten haasteita. Kriisit ja elämänmuutokset, kuten läheisen vakava sairastuminen tai ero vaikuttavat yleensäkaikkiin perheenjäseniin omalla tavallaan ja sitä kautta koko perheen dynamiikkaan ja hyvinvointiin. Ehkä tarvitaan turvallista tapaa ottaa joitakin asioita puheeksi perheessä lasten kanssa.

Vanhemmuus

Vanhempien keskinäiset kasvatuspohdinnat ja toimintatapojen valinta saattavat johtaa keskustelemaan psykologin kanssa. Joskus vanhemman omat taustalla olevat kipeät kasvukokemukset voivat vaikuttaa nykyhetkessä selviytymiseen tai vanhemmuuden kokemukseen. Niitä voidaan halutessa tutkia yhdessä ja pyrkiä ratkaisemaan keskusteluavun turvin. Lapsen oireillessa vanhemmasta saattaa tuntua turhauttavalta tai surulliselta. Toisia saattaa mietityttää: ”Millainen äiti tai isä olen? Millainen haluaisin olla?”

”Haluan perustella työni tieteellisistä lähtökohdista. Seuraan tiiviisti alani kehittymistä ja julkaisuja.”