
Palvelut asiantuntijoille ja organisaatioille
Koulutukset ja luennot
Ota yhteyttä, niin suunnitellaan hyvä sisältö tarvitsemallenne luennolle tai laajemmalle koulutukselle. Aihepiirejäni ovat mm. psyykkinen hyvinvointi, vuorovaikutus, vanhemmuus, mentalisaatio, ja leikin merkitys lapsen kehityksessä.
Case-työnohjaus työryhmille tai yksilöille
Työnohjaus on työssä oppimisen ohjausta. Siinä tähdätään ammattitaidon lisääntymiseen, työn kehittymiseen ja työhyvinvointiin. Kliinisessä työnohjauksessa työskennellään tapauskeskeisesti. Työnohjaajaa sitoo vaitiolovelvollisuus. Voin saapua suoraan työyhteisönne luokse tai tavata teidät etänä videoyhteyden kautta. Olen ajankohtaisesti mm. Nurmijärven kunnan sekä Jyväskylän sairaala Novan kilpailutuksissa valituksi tullut työnohjaaja.
Kliininen työnohjaus on erityisesti suositeltavaa:
• julkisen, yksityisen sekä kolmannen sektorin sosiaali- ja terveysalan työntekijöille tai työryhmille.
• varhaiskasvatuksen tehtävissä työskenteleville yksittäisille työntekijöille tai työryhmille.
• sekä ammatillisille perhekodeille ja sijaisvanhemmille.
Theraplay-työnohjaus
Theraplay-työnohjaus on useimmiten ryhmämuotoisena, toissijaisemmin yksilö- tai työparimuotoisena toteutettua Theraplay-hoidon menetelmällistä ohjaamista sekä työntekijän omien toimintatapojen pohtimisen ja oman ajattelun kehittymisen tukemista. Ryhmätyönohjaus liittää työntekijöitä vuorovaikutusmaailmaan ja dialogisuuteen. Se suuntaa asettumaan peilaavaan ja myötätuntoiseen suhteeseen kollegoiden kanssa. Ryhmätyönohjauksessa oppii sekä omista, että ryhmäläisten kokemuksista.
Theraplay-työnohjauksessa työnohjattavat esittelevät työnohjaajalle ja ryhmälle työtä videoitujen MIM-havainnointien, Theraplay-istuntojen, videoitujen vanhempainistuntojen tai vanhempainhaastatteluiden muodossa, tai kirjallisten Theraplay-koulutukseen kuuluvien raporttien muodossa. Theraplay-työnohjaus kartuttaa Theraplay-koulutettavien työnohjauspisteitä osana muita Theraplay-practitionerin koulutussuoritteita. Theraplay-työnohjaus varmistaa Theraplayn laadun, turvallisuuden ja eettisyyden. Theraplay-koulutuksessa olevat työntekijät eivät voi käyttää Theraplay-nimikettä työstään, elleivät käy Theraplay-työnohjauksessa.
Theraplay asiakkaan tiloissa tai kotikäynteinä
Tiedustele mahdollisuutta ja pyydä tarjous Theraplay-hoidosta asiakkaallesi ostopalveluna. Se voi toteutua työparina tai yksin, kotikäynteinä tai asiakkaan tiloissa pk-seudulla.

Uhmasta yhteyteen eli näin opit rauhoittamaan lapsen uhman -verkkokurssi
Minun ja lastenpsykiatri Janna Rantalan tuottama viisiosainen videoverkkokurssi uhmakkaan lapsen vanhemmille ja kasvattajille pohjautuu tieteellisesti tutkittuun mentalisaatioteoriaan ja lujaan ammattitaitoon. Kurssi on laadukas, käytännönläheinen ja itseopiskeltava. Se soveltuu käytettäväksi esimerkiksi varhaiskasvatuksessa, lastenneuvoloissa, perheneuvoloissa ja sosiaalitoimen perhepalveluissa.
Haluaisitteko Uhmasta yhteyteen-kurssin käyttöoikeuden työyhteisöllenne tai vaikkapa kuntanne varhaisen puuttumisen/varhaisen tuen digipalveluita täydentämään? Ole yhteydessä, niin kerromme lisätietoja ja teemme teille tarjouksen!

Esiintymiset, hostaukset, yhteistyöt ja asiantuntijahaastattelut
Olen kokenut esiintyjä oman ammattikuntani edustajana ja hoidan lämpimällä otteella esimerkiksi podcast-juontoja.
Kirjoitukset
Haluaisitko minulta blogitekstin, kolumnin, kommentin? Pyydä tarjous!
Tietokirjani sote- ja kasvatusammattilaisten työn tueksi

Yhdessä lastenpsykiatri Janna Rantalan kanssa kirjoittamani Mitä ihmettä? Opi ymmärtämään lapsesi mieltä (Gummerus, 2019) -teos on ollut kovasti kiitelty ensimmäinen suomenkielinen mentalisaatioteoriaan pohjautuva kasvatusopas. Mitä ihmettä? on kirja kyvystä kuvitella toisen ihmisen mieltä. Kirjan tavoitteena on rohkaista aikuista lukijaa kiinnostumaan lapsen mielestä, ajattelusta ja käytöksestä sekä huomaamaan oman ajattelunsa, tunteidensa ja toimintatapojensa vaikutus lapseen. Teostamme on suositeltu ympäri maan mm. perheneuvolapalveluissa.
Saatavilla e- ja äänikirjana, sekä kirjastoista kautta maan.

Hellästi hellien (Kustannus Mäkelä, 2020) on Sirpa Sironen-Hännisen kanssa kirjoittamani lastenrunoutta ja vuorovaikutustietoutta yhdistelevä vauvan ensikirja. Kirjassa on upea Henna Ryynäsen kuvitus. Kirjassa jaan vinkkejäni siihen, miten arkisen vuorovaikutuksen saa valjastettua vauvan kokonaisvaltaista kehitystä tukevaksi. Mukana on tietoa, kannustusta ja vuorovaikutusleikki-ideoita – sillä kaikki tärkeä on tässä ja nyt!
Voit ostaa tämän kirjan/kirjoja minulta suoraan – ota yhteyttä.

ADHD-käsikirjassa (PS-Kustannus, 2018) on kirjoittamani luku nimeltä ”Mentalisoiva vanhemmuus”.
Voit hankkia teoksen PS-Kustannuksen verkkokaupasta TÄÄLLÄ -15% alennuksella VIP-koodillani 6944.

Olen suunnitellut ja kirjoittanut Oppi & Ilolle Vauvavuoden rakkaimmat hetket – valokuva- ja vuorovaikutuskortit. Näissäkin herkullinen kuvitus on Henna Ryynäseltä. Vauvan ensimmäinen vuosi on täynnä uuden ihmettelyä, oppimista ja tärkeitä virstanpylväitä! Sydämen sulattava ensimmäinen hymy, ensiaskeleet, ensimmäiset sanat ja muut mieleenpainuvat, hellyttävät hetket on ihanaa taltioida valokuviksi.
Pakkaus sisältää 45 suloisesti kuvitettua korttia valokuvien merkitsemiseen. Kirjoita korttiin päivämäärä ja nappaa kuva vauvasta kortin kanssa. Korttien kääntöpuolella on laatimiani vinkkejä ja ideoita vauvan ja vanhemman välisen varhaisen vuorovaikutuksen tukemiseen.
Voit ostaa näitä korttipakkoja minulta suoraan – ota yhteyttä.