Palvelut perheille

Palvelut lapsille ja perheille

Vastaanotollani saa neuvontaa, ohjausta ja fokusoitua tukea tai ihan vain tilaa keskustella ja tutkia mieltä askarruttavia asioita. Erityisosaamiseni keskittyy alle kouluikäisten pikkulapsipsykologiaan, mutta asiakkaakseni voi hakeutua minkä tahansa ikäinen lapsi, nuori, vanhempi, vanhemmat tai perhe, tai vasta lasta odottava äiti, isä tai pariskunta. Kartoitetaan tilanne ja suunnitellaan yhdessä kanssanne juuri teille sopiva tuki. Tarvittaessa autan eteenpäin sopivaan suuntaan.
Myös aikuisasiakkaat ovat lämpimästi tervetulleita.
Pikkujätti Järvenpään vastaanottoni verkkoajanvaraus tästä tai p. 0600 550 501 (Puhelun hinta on 0,19 €/min + paikallisverkkomaksu tai matkapuhelumaksu).
Terveystalo Kaaren tai Flamingon vastaanotolle ajanvaraus tästä tai p. 030 6000 (Puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min matkapuhelinliittymästä). Ajan Terveystaloon voit varata myös Oma Terveys 24/7-mobiilisovelluksella.
Vastaanottokäynnit ovat 45 minuutin pituisia. Yhden käynnin hinta on paikasta riippumatta 95 euroa + toimistomaksu.
Jos et löydä sopivaa aikaa verkosta, ota yhteyttä minuun, niin pyrin järjestämään sen.

leea-working-9

Yleisiä syitä ajanvaraukseen ovat:

Raskausaika

Raskaus on herkkää aikaa ja valtava siirtymä elämässä. Vanhemmaksi kasvamisen ristiriitaiset tunnelmat tai raskauden psyykkinen kuormittavuus saattaa joskus yllättää, vaikka muuten asiat olisivatkin hyvin. Suhdetta syntyvään lapseen saattaa olla vaikea löytää, se saattaa olla huoliväritteinen tai pelkästään kielteiseltä tuntuva. Synnytys voi eri syistä myös pelottaa. Ota yhteyttä, tilannetta voidaan helpottaa!

Vauvojen ja pikkulasten kehitykselliset vaiheet

Pikkulapsivuosiin liittyy monenlaisia vaiheita. Esimerkiksi syömiseen, siistiksi oppimiseen, vuorovaikutuksen haasteisiin ja kehityksen ikätasoisuuteen liittyvät huolet ovat yleisiä. Psykologin apua kannattaa myös harkita päiväkodin tai neuvolan ilmaistua huolta lapsesta.

Unikoulu

Vauva- ja taaperoikäisten uniongelmiin on tarjolla yhdessä Pikkujätin lastenlääkärin kanssa toteutettava unikouluohjaus, johon kuuluu laaja lastenlääkärin tutkimus, psykologin yksilöllinen ohjauskäynti ja psykologin seurantakäynti.

Koululaisten ja nuorten oireet

Keskittymispulmat, käytöspulmat, kommunikaatio, ahdistuneisuus, mielialaongelmat, kaverisuhteet ja oppimiseen liittyvät asiat ovat usein keskeisiä tämän ikäisten haasteita.

Vanhemmuus

Vanhempien keskinäiset kasvatuspohdinnat ja toimintatapojen valinta saattavat johtaa keskustelemaan psykologin kanssa. Joskus vanhemman omat taustalla olevat kipeät kasvukokemukset voivat vaikuttaa nykyhetkessä selviytymiseen tai vanhemmuuden kokemukseen. Niitä voidaan halutessa tutkia yhdessä ja pyrkiä ratkaisemaan keskusteluavun turvin. Lapsen oireillessa vanhemmasta saattaa tuntua turhauttavalta tai surulliselta. Toisia saattaa mietityttää: ”Millainen äiti tai isä olen? Millainen haluaisin olla?”

Elämäntilanteet

Perheen kriisit ja elämänmuutokset, kuten sisarusten syntymä, sijaislapsen saaminen tai läheisen vakava sairastuminen vaikuttavat yleensä kaikkiin perheenjäseniin omalla tavallaan ja sitä kautta koko perheen dynamiikkaan. Ehkä tarvitaan turvallista tapaa ottaa joitakin asioita puheeksi perheessä lasten kanssa.

 leea-working-41

 

”Haluan perustella työni tieteellisistä lähtökohdista ja seuraan aktiivisesti alani kehittymistä ja julkaisuja.”

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave